Догори
Дати відгук

У Берліні відбулась багатотисячна демонстрація проти карантину (фото, відео)

2 хв на прочитання30 Серпня 2020, 13:19
Усі фото - Deutsche Welle Усі фото - Deutsche Welle
Поділитись:

У суботу, 29 серпня, в столиці ФРН Берліні відбулась багатотисячна акція протесту проти карантинних обмежень. За інформацією Deutsche Welle, у ній взяли участь понад 35 тисяч осіб.

Протестувальники зібралися біля Бранденбурзьких воріт і заполонили вулицю уздовж на 3 кілометри. Як можна побачити з багаточисельних фото і відео, вони не дотримувалися вимог про соціальну дистанцію та носіння масок.

 
 
 

Учасники акції протесту хотіли пройтися маршем, однак поліція заборонила їм це зробити. Між протестувальниками та поліціянтами відбулось кілька сутичок. Зокрема, активне протистояння  відбулось під російським посольством, де, як повідомляють ЗМІ, серед мітингарів були прихильники і учасники праворадикальних організацій. Повідомляється про затримання близько трьох сотень активістів.

 

Кілька сотень мітингарів прорвалися до будівлі Рейхстагу, однак проникнути до самого приміщення їм не вдалося.

Німецький Міністр внутрішніх справ Андреас Ґайзель повідомив, що загалом протестувальників було від 35 до 38 тисяч.

Цій акції передувала заборона берлінської поліції проводити у місті зібрання, спрямовані на критику карантинних обмежень. І хоча суд Берліна пізніше скасував цю заборону, дозволивши такі протести за дотримання певних умов, однак, очевидно, що такі дії влади лише ще більше розлютили противників карантину.


Станом на 29 серпня, у світі загалом зареєстровано 24 587 513 випадків захворювання на коронавірус. 833 556 осіб померли від хвороби чи її наслідків.

В Україні, станом на 30 серпня, загалом виявлено 119 074 випадки захворювання на COVID-19. 2 527 людей померло, 56 734 людини одужало. При цьому досі хворіє більше - 59 813.

Протягом минулої доби виявлено 2 096 випадків захворювання, померло 35 осіб.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.