Догори
Дати відгук

Тисячі німців та іспанців протестують проти карантину (відео)

Вони вважають карантинні заходи занадто жорсткими

1 хв на прочитання21 Вересня 2020, 11:58
Поділитись:

На вулицях Німеччини та Іспанії напередодні пройшли масові акції протесту проти антикоронавірусних заходів. Кілька тисяч протестувальників вийшли на демонстрації в Дюссельдорфі та Мадриді.

"Ні диктатурі!" – з такими гаслами кілька тисяч німців у Дюссельдорфі вийшли на протест проти карантинних обмежень. Акцію організувала регіональна група руху Querdenken, учасники якої виступають проти жорсткого карантину. Повідомляє "24 канал".

Це не перша акція у Німеччині. Вже кілька місяців поспіль німці вимагають скасування обмежень, запроваджених через пандемію COVID-19. На думку учасників акції, вони – безглузді. Поширення коронавірусу нічим не відрізняється від поширення інших вірусів, відтак і носіння маски та інші обмеження позбавлені сенсу.

Учасники демонстрації тримали веселкові прапори та плакати з закликами до обіймів замість тримання дистанції. Більшість з них не вдягали маски.

Тим часом у Мадриді жителі найбідніших районів протестували проти карантинної дискримінації. Напередодні влада обмежила їм пересування через стрімке збільшення виявлених випадків зараження COVID-19. Виїжджати за межі своїх районів вони зможуть лише на роботу, навчання та у медустанови.

Крім того, там заборонено відвідувати парки, а бари та ресторани повинні гарантувати безпечну відстань між клієнтами. Відтак заклади можуть приймати не більше, ніж 50% клієнтів від звичайної кількості.

Відзначимо, що посилення карантину 19 вересня анонсував прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчез. За його словами, кількість нових випадків COVID-19 у порівнянні з середнім національним показником подвоїлася, а рівень госпіталізації потроївся.

Нагадаємо, начхали на карантин: на Львівщині паломники провели багатолюдну ходу без масок (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.