Догори
Дати відгук

Тяжка ситуація на фронті та незаконний трибунал

Багато українців хоче відволіктися від новин на щось просте

4 хв на прочитання13 Липня 2022, 13:43
Поділитись:

Прокремлівські ЗМІ повідомили, що російські війська розпочинають новий етап наступу на схід, плануючи незабаром захопити Слов'янськ та сусіднє місто Краматорськ. Українські військові заявили у своїй заяві, що російські сили зосереджують свої сили на Слов'янську, завдаючи ударів по селам на його околицях, тоді як українські сили борються за збереження своєї території.

Багато українців хоче відволіктися від новин на щось просте. А карточні ігри являють собою популярний метод відпочинку у багатьох людей.

Пекло на фронті

У Слов’янську ту Краматорську було чути артилерійські залпи, а в найближчому стратегічному місті Сєверодонецьку тривали запеклі вуличні бої. Близько 10 тисяч мирних жителів залишаються у цьому місті, сказав у телеінтерв'ю мер Олександр Стрюк.

Президент України Володимир Зеленський назвав бої за Сєверодонецьк "ймовірно, одними з найскладніших упродовж усієї цієї війни", додавши, що там "вирішується" битва за контроль над східним Донбасом, який Путін оголосив своєю ключовою метою.

Тим часом, підтримуваний Росією трибунал у сепаратистському Донецькому регіоні засудив двох британців та марокканця до страти, повідомили у четвер російські державні ЗМІ. Ця трійця є першими іноземними бойовиками, засудженими до смерті з початку війни в кінці лютого.

Черговий злочин кремлівського режиму

Чоловіки - Ейден Аслін і Шон Піннер з Великобританії і Брахім Саадун з Марокко - звинувачувалися в роботі як іноземні найманці в самопроголошеній Донецькій народній республіці, що відокремилася, яку Москва визнала незалежною напередодні вторгнення. Суд, у якому вони постали перед судом, немає міжнародного визнання.

У трьох бойовиків буде 30 днів на подання апеляції; у разі помилування смертна кара може бути замінена 25-річним ув'язненням. Страти в ДНР проводять через розстріл, і російське державне інформаційне агентство РІА Новини повідомило, що цих людей буде розстріляно.

Контратака на Херсонщині

Міністерство оборони України заявило у четвер, що воно зробило успішну контратаку проти російських сил у районі ключового міста Херсона та повернуло собі частину території, втраченої у південному регіоні.

"Внаслідок успішної контратаки захисників України на Херсонському фронті окупанти втратили частину тимчасово окупованих територій та зазнали втрат у живій силі та техніці", - йдеться у повідомленні міністерства в Telegram.

Міністерство не уточнило, про які саме території йдеться. Інститут вивчення війни, вашингтонський аналітичний центр у своїй останній розвідувальній оцінці заявив, що "російські сили активізують свої операції на північному заході Херсонської області у відповідь на недавні контратаки України".

Якщо ви бажаєте дізнаватися не тільки політичні новини, але й спортивні, то сайт football-match24.com стане вам у пригоді.

Інші новини, коротко

  • Мер обложеного Сєвєродонецька заявив, що гуманітарна ситуація у місті погіршується: йдуть запеклі бої, немає електрики, водопостачання та мало продовольства. "Поки евакуація неможлива", - сказав Стрюк у телевізійному інтерв'ю, розповівши, що головний міст із міста до сусіднього Лисичанська зазнає обстрілів, а інфраструктура зруйнована.
  • Напруженість продовжує зростати у зв'язку з глобальною продовольчою кризою, що насувається, а вищі посадові особи ООН працюють над угодою з експорту українських і російських продуктів харчування. Міністри закордонних справ Росії та Туреччини заявили, що провели "предметні" переговори про відкриття коридору для постачання пшениці з України, але не оголосили про укладання будь-якої угоди.
  • Європейський Союз заявив у четвер, що виділить Україні гуманітарну допомогу на суму, еквівалентну приблизно 220 мільйонам доларів США, тоді як офіційний представник блоку із 27 країн відвідав передмістя Києва. У прес-релізі ЄС йдеться, що допомога необхідна "у світлі зростаючих гуманітарних потреб України".

У той час як війна вирує на сході країни, а штурм Слов'янська здається все ближчим, все жахливіша атмосфера опускається на Україну. Як на її відносно спокійні місця, так і туди, де точаться криваві бої за свободу.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023