Тутор — садовий елемент, який завжди приверне увагу своєю яскравістю й елегантністю (ФОТО)

1 хв на прочитання14 Серпня 2024, 00:32
Фото: Телеграм-канал «Садівник»

Може бути універсальним інструментом у руках ландшафтного дизайнера.

Тутор — це садовий елемент, який стоїть окремо і має гостру вершину. Про те, як його використовують у ландшафтному дизайні, розповідає Телеграм-канал «Садівник».

Тутор — слово французького походження, яке означає «вчитель, репетитор». У зазначеному випадку воно чудово підходить як назва для цієї конструкції — адже вона своїм каркасом надає підтримку рослинам і задає напрямок їх росту.[gallery id=316]

Тутор може бути високим і вузьким, як обеліск, або широким і низьким, як піраміда. Бічні ґратки призначені для витких рослин. Вони мають або спеціальні відростки (вусики), або шорсткі стебла. За допомогою цих природних частин вони вдало приклеюються до будь-якої поверхні та щільно обплітають об'єкти різної форми.

Для традиційних зелених насаджень тутор може бути просто опорою. Але навіть без флористичного супроводу він завжди приверне увагу своєю яскравістю й елегантністю.

У класичному саду гострі тутори нагадують вежі середньовічних замків, а високі кущі та дерева частково приховують їх, створюючи інтригу.

Таким чином, тутор може бути не тільки дуже практичним садівницьким пристроєм, а й універсальним інструментом у руках ландшафтного дизайнера.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: