Догори
Дати відгук

Туристи знову в космосі: компанія Blue Origin відновила відправлення

90-річний турист став найстаршою людиною, яка побувала в космосі.

1 хв на прочитання20 Травня 2024, 07:32
Запуск ракети New Shepard у Техасі у 2021 році. Фото: LM Otero/AP/picture alliance Запуск ракети New Shepard у Техасі у 2021 році. Фото: LM Otero/AP/picture alliance
Поділитись:

Компанія Blue Origin, що належить американському мільярдеру Джеффу Безосу, після майже дворічної перерви відправила до космосу шістьох туристів у неділю, 19 травня. Про це розповідає Deutsche Welle.

Повідомляється, що ракета New Shepard із капсулою стартувала з майданчика у Західному Техасі. На борту корабля перебувало шість клієнтів: венчурний капіталіст Мейсон Енджел, засновник французької броварні Brasserie Mont-Blanc Сільвен Широн, інженер-програміст і підприємець Кеннет Л. Хесс, бухгалтер на пенсії Керол Шаллер, авіатор Гопі Тотакура та Ед Дуайт, якого президент Джон Кеннеді у 1961 році відібрав як першого в країні кандидата в астронавти серед темношкірих. 90-річний Дуайт став найстаршою людиною, яка побувала в космосі.

Корабель під час польоту розігнався до швидкості понад 3200 км/год і піднявся на висоту близько 100 км над Землею. Таким чином, космічні мандрівники змогли подивитися на планету з орбіти та відчути невагомість. Усього політ тривав трохи менше 10 хвилин і пройшов у штатному режимі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.