Догори
Дати відгук

Коли в Україні цигарки зростуть в ціні до 200 грн за пачку (відео)

Гроші від збільшення акцизів підуть на фінансування Нацслужби здоров'я

1 хв на прочитання23 Листопада 2020, 23:57
Фото - nox.com.ua Фото - nox.com.ua
Поділитись:

Для фінансування Нацслужби здоров’я у нардепи пропонують обкласти вейпи та електронні сигарети акцизами, а акциз на звичайні цигарки підняти так, щоб пачка коштувала 200 грн. Від такого збору вже в наступному році можна отримати 6 млрд грн для медичної галузі. Про це розповів голова комітету ВР з питань здоров’я нації, меддопомоги та медичного страхування Михайло Радуцький на форумі “Діалоги про реформи: на шляху до Вільнюса”.

За його словами, мова йде про введення окремого акцизу на міцні спиртні напої та тютюнові вироби, включаючи електронні цигарки, вейпи й все інше. Ці надходження мають бути спрямовані тільки на охорону здоров’я

"Ми вважаємо, що пачка цигарок має коштувати в Україні не менше ніж 200 грн. А якщо все ж таки лобі тютюнове не буде сильно втручатися, і парламент підтримає, то ми вважаємо це додатково 6 млрд грн можна зібрати вже у 2021 році”, – сказав Радуцький.

Також, за його словами, якщо запрацює закон про гральний бізнес, 25% надходжень від грального бізнесу мають бути спрямовані на охорону здоров’я.

Пряма мова з 20.55.

Тим часом головою об підлогу: в Житомирі неадекват побив вагітну сімейну лікарку (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.