Догори
Дати відгук

Ці 6 продуктів категорично не можна їсти на сніданок: провокують діабет та високий холестерин

Щоб уникнути розвитку багатьох захворювань, краще відмовитися від них негайно.

3 хв на прочитання26 Жовтня 2023, 10:10
Поділитись:

Справді, сніданок краще не пропускати. Їсти потрібно в перші 40 хвилин після пробудження, щоб запустити активність гормонів та ШКТ. Кава, бутерброд, гаряча яєчня... Що може бути кращим? Однак є продукти, які зовсім не підходять для першого прийому їжі.

1. Банани

Здавалося б, банани — класичний сніданок, цілком здоровий? Але як би не так! Ці багаті калієм фрукти завдадуть шкоди вашій травній системі, якщо їх вживати вранці без усього, особливо на голодний шлунок. До того ж у них міститься багато магнію, який здатний впливати на діяльність серцево-судинної системи. Сніданок, що складається з одних бананів, загрожує ризиками порушення балансу кальцію та магнію. З'єднайте їх із чимось суттєвішим, наприклад, можна зробити тости з арахісовою пастою і покласти банан. Так ви збережете шлунок здоровим!

2. Кава

Багато хто не уявляє свого ранку без філіжанки кави, а деякі навіть не сядуть їсти, якщо перед цим не вип'ють чорний напій, що бадьорить. Мовляв, ну який сніданок без кави? Його пити можна, але не натще. Якщо ви п'єте каву, не з'ївши до цього ні крихти їжі, ризикуєте собі нашкодити. Ранкова кава на голодний шлунок подразнює слизову оболонку, підвищує секрецію шлункового соку та сприяє розвитку гастриту.

3. Пластівці та мюслі

Пластівці та мюслі можуть здатися невинними або комусь навіть корисними, але це не так! Принаймні на сніданок їх краще не їсти. Вони миттєво піднімають рівень цукру в крові і організм виявляється посадженим на американські гірки. Це пряма дорога до цукрового діабету.

4. Яєчня

Яєчню прийнято вживати на сніданок, але це не найкраща ідея, принаймні не варто їсти цю страву на сніданок частіше ніж один раз на тиждень. Яєчний жовток містить велику кількість холестерину, а значить підвищує ризик розвитку атеросклерозу судин. Крім того, високий вміст жиру може викликати у вас відчуття тяжкості з самого ранку. І це ми ще не говоримо про додавання бекону та сиру. Організм за таке дякую точно не скаже!

5. Апельсиновий сік

Всі ми бачили, особливо в американських фільмах, як на сніданок люди п'ють освіжаючий стакан апельсинового соку. Здається, що корисно, особливо якщо свіжий,але ні. Навіть просто цілий апельсин на сніданок краще не їсти. Це спровокує розвиток гастриту та призведе до різкого стрибка рівня цукру в крові. Тому перед тим, як випити склянку цитрусового фрешу, рекомендується щільно поснідати якоюсь вівсянкою, але не тією, яка швидкого приготування, а нормальною.

6. Йогурт

Якщо з'їдати йогурт натще, то соляна кислота, яка знаходиться в порожньому шлунку, руйнуватиме молочнокислі бактерії, що містяться в йогурті.

Може здатися дивним, що в цьому списку виявився йогурт, адже скільки реклам стверджує про те, що немає нічого кориснішого за баночку смачного кисломолочного продукту на сніданок. Однак із цим можна посперечатися. Вранці організму не потрібна допомога йогуртових бактерій, він справляється без них. Тому користь продукту, з'їденого натщесерце, дорівнює нулю. Йогуртом краще перекусити через 2-3 години після сніданку або з'їсти на вечерю.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost