Догори
Дати відгук

Центри контролю та профілактики хвороб готові працевлаштовувати лікарів-інтернів

Цьогоріч для лікарів-інтернів відкрито 339 вакансій у центрах контролю та профілактики хвороб по всій країні

2 хв на прочитання28 Лютого 2024, 17:30
Працевлаштовування лікарів-інтернів Працевлаштовування лікарів-інтернів
Поділитись:

У ЦКПХ готові працевлаштовувати інтернів за за двома спеціальностями:

  • «Епідеміологія» (190 бюджетних місць),
  • «Лабораторна діагностика, вірусологія, мікробіологія» (149 бюджетних місць). 

Як повідомляє "Медична справа", заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін під час зустрічі з випускниками пояснив, що ЦКПХ — це потужна мережа закладів, яка відповідає за епідеміологічний нагляд за інфекційними та неінфекційними хворобами. Фахівці центрів громадського здоровʼя і ЦКПХ залучені до реагування майже на всі надзвичайні ситуації в країні. Тож МОЗ надає можливості для майбутніх лікарів-епідеміологів і спеціалістів лабораторних напрямів проходити інтернатуру в закладах громадського здоровʼя, щоб краще зрозуміти, як система працює «зсередини», з якими викликами та загрозами стикається і як діє.

Зустрічі з випускниками медуніверситетів ЦКПХ проведуть у квітні-травні 2024 року. Для магістрів громадського здоров’я ЦПКХ також відкривають вакансії фахівців із громадського здоровʼя і довкілля та здоровʼя. Це посади професіоналів із вищою немедичною освітою.

Окрім того, в Україні діють програми підвищення кваліфікації для тих, хто тільки прийшов до системи громадського здоров’я або працює в цій галузі вже давно. Із 2018 року діє програма підготовки з польової епідеміології «Інтервенційна епідеміологічна служба». Вона розрахована:

  • на лікарів-епідеміологів;
  • лікарів лабораторної мережі ЦКПХ;
  • фахівців Держпродспоживслужби та інших структур, залучених до реалізації функцій громадського здоров’я в межах підходу «Єдине здоров’я».

За п’ять років 167 фахівців пройшли навчання за напрямами, ще 16 резидентів навчаються зараз. Підготовка польових епідеміологів зміцнює потенціал систем епіднагляду на національному, регіональному та місцевому рівнях. Зокрема, у контексті збору, аналізу даних, польових досліджень, розслідувань спалахів хвороб, що є критично важливим для розвитку ефективної системи громадського здоров’я в Україні.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.