Цей продукт в раціоні полегшують біль у суглобах
Оливки містять речовину, яка може допомогти оздоровитись слизовій оболонці суглобів.
Артрит може набувати різних форм. Остеоартрит, найпоширеніша форма захворювання. Але з роками дослідження показали, що є продукти, які можуть допомогти полегшити симптоми. Оливки особливо перспективні.
Вживання оливок, а також їх похідних, таких як оливкова олія та оливкове листя, можна використовувати для уповільнення прогресування артриту, як показує огляд багатьох досліджень.
Потужний антиоксидант і протизапальний засіб під назвою гідрокситірозол в оливковій олії може допомогти в "виживанні" особливих клітин, які виробляють і підтримують хрящ.
Оливкова олія та її похідні власними силами можуть використовуватися для уповільнення прогресування остеоартриту в осіб із групи ризику. У людей з артритом після вживання оливок були нижчі показники болю та функції у визнаних тестах. Вони також мали менше болю під час сну.
У порівнянні з групою плацебо, люди, які приймали екстракт оливи, повідомили, що вони відчували менше болю під час нічного сну.