Догори
Дати відгук

Цей напій може легко зупинити ваше серце: вбивця здоров'я №1

Заради миттєвого енергетичного сплеску люди платять непомірну ціну власним здоров'ям

1 хв на прочитання13 Червня 2023, 13:10
Поділитись:

Серцевий напад нерідко трапляється раптово, і в подібних ситуаціях своєчасно надати допомогу буває проблематично. Але уникнути або хоча б мінімізувати ризик виникнення такої проблеми можна зміною смакових пристрастей.

Лікарі та фахівці в галузі дієтології наполегливо рекомендують припинити вживання енергетичних напоїв через загрозу серцево-судинній системі.

Насправді шкода енергетиків для організму доволі багатогранна, адже напій б'є одразу за кількома напрямками, але в разі зловживання серце може не витримати і несподівано зупинитися. Причому, стосується це навіть абсолютно здорових людей.

Уся справа в кофеїні. Енергетичні напої містять колосальні концентрації цієї речовини, а виробники часто маскують її під інші продукти, наприклад, гуарану. Але важливо враховувати, що за силою впливу на організм вона ідентична кофеїну.

І хоча сам кофеїн вважається безпечним у помірних і адекватних порціях, перевищення дозування загрожує серйозними побічними ефектами.

На думку дослідників, гуарана нерідко є сусідами у складі енергетиків із таурином і женьшенем. І вплив цієї трійці на організм передбачити вкрай складно, оскільки на кожну людину компоненти впливають по-різному.

Найчастіше раптова зупинка серця у людей молодого віку відбувалася після змішування енергетиків з алкогольними напоями. Це може призвести до небезпечних і навіть незворотних серцево-судинних захворювань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.