Це найменший у світі кубик Рубика, і він справді працює: у Японії створили рекордно малу іграшку (ФОТО)

2 хв на прочитання3 години тому
Найменший кубик Рубіка. Фото: TM & Spin Master Toys UK Limited

Але скласти його мало кому пощастить.

Японський виробник іграшок MegaHouse представив мініатюрний кубик Рубіка — настільки крихітний, що для його складання може знадобитися пінцет, розповідає CNN.

Кожна грань кубика, виготовленого з алюмінію, має розмір близько 5 мм у поперечнику. У четвер він став доступний для попереднього замовлення на сайті виробника, а доставка очікується у квітні наступного року.

«5-міліметровий кубик Рубіка — це результат триєдності машин, ріжучих інструментів і пристрасті гравців», — сказав Кійокадзу Сайто, президент компанії Iriso Precision, залученої для точного різання, в рекламному відео на сайті виробника іграшок.

Вагою всього 0,3 г, головоломка становить приблизно 1 000-ту частину розміру оригіналу, який вимірює близько 5,6 см в поперечнику кожної грані. А кожна сторона дев'яти квадратів на шести гранях пристрою має розмір лише 1,6 мм.

У MegaHouse розповіли, що компанія почала розробляти концепцію чотири роки тому і розпочала процес виробництва у 2022 році.

У серпні Книга рекордів Гіннеса підтвердила, що мікро-куб є найменшим у світі обертовим кубиком-головоломкою.

Мініатюрний кубик у порівнянні зі стандартним. Фото: ТМ & Spin Master Toys UK Limited

Мініатюрна модель б'є рекорд, встановлений у 2016 році британським дизайнером головоломок Тоні Фішером, коли він вразив шанувальників 5,6-міліметровою версією.

Але ціна свідчить про те, що це, найімовірніше, колекційний предмет, а не кубик, з яким гравці бавляться на ходу.

Вони продаються по 777 777 єн ($5 320), і до кожного додається підставка, на якій написано, що це «Рекордно маленький кубик Рубіка у світі».

Реліз збігається з 50-річчям обертової головоломки, яка налічує серед своїх величезних прихильників як любителів, так і професійних математиків. Відтоді, як угорський винахідник Ерне Рубік створив її у 1974 році, було продано понад 500 млн кубиків.

Щороку по всьому світу проводяться турніри, учасники яких змагаються за звання найшвидшого розв'язувача головоломки за частки секунди.

Нинішнім рекордсменом зі складання стандартного кубика 3х3х3 є 22-річний американець корейського походження Макс Парк, який торік зібрав кубик Рубіка за 3,13 секунди на змаганнях у Лонг-Біч (штат Каліфорнія), а за ним іде 10-річний Ван Іхенг із Китаю, який встановив особистий рекорд у 3,38 секунди на змаганнях у себе на батьківщині в серпні, повідомляє Всесвітня асоціація кубиків.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: