Догори
Дати відгук

«Це було чудовисько»: у Флориді спіймали велетенського пітона, для цього п’ятьом мисливцям довелося сісти на нього (ФОТО)

Врешті-решт звернулися по допомогу до професійної мисливиці на пітонів, яка й завершила справу.

3 хв на прочитання14 Листопада 2023, 07:31
П'ятеро чоловіків підкорили 5-метрового бірманського пітона у Флориді П'ятеро чоловіків підкорили 5-метрового бірманського пітона у Флориді
Поділитись:

Жителі американського штату Флорида спіймали у національному заповіднику Біг Сайпарис велетенського бірманського пітона. Плазуна довжиною 524 см і масою 90 кг ловили п'ятеро. Чоловікам довелося сісти на рептилію та витримати довгу боротьбу. Врешті-решт звернулися по допомогу до професійної мисливиці на пітонів, яка й завершила справу. Про це учасник полювання, зоозахисник Майк Ельфенбейн розповів CBS News.

Рухаючись по гравійній дорозі, Ельфенбейн зі своїм сином-підлітком, який полював на пітонів, помітили велетенську змію.

«Це було більше, ніж змія, це був монстр», — говорить природоохоронець.

Ельфенбейн стверджує, що час від часу полює на бірманських пітонів у заповіднику, але ніколи не бачив такого великого плазуна.

У цей момент на місці опинилися ще троє мисливців, які теж помітили пітона. Компанії не були знайомі, але вирішили діяти разом і швидко, щоб упіймати пітона, який, за словами Ельфенбейна, простягся майже через усю дорогу.

Один мисливець схопив змію за хвіст, другий за голову, і всі п'ятеро чоловіків намагалися повалити пітона на землю.

Ельфенбейн заявив, що пітон швидко перейшов «від утечі до бою» і був «грізним противником». П'ятеро чоловіків сіли на спину пітона і боролися з ним більше 45 хвилин. Пітон продовжував піднімати своє тіло над землею, намагаючись стиснути й задушити мисливців. Він зовсім не боявся людей.

Ельфенбейн зателефонував Емі Сіве — професійній мисливиці за пітонами, яка з 2019 року спіймала 530 пітонів.

У Флориді спіймали велетенського пітона
Емі Сіве каже, що це був найбільший пітон, будь-коли бачений нею

Вона вбила пітона за допомогою самозарядного пістолета, який є методом евтаназії, схваленим Американською ветеринарною асоціацією.

Потім Емі Сіве віднесла пітона додому, щоб зважити його, і подзвонила в Охорону природи Південно-Західної Флориди, щоб зареєструвати розміри пітона. Самиця бірманського пітона була 524 см і масою 90 кг. Це другий найважчий пітон, спійманий на сьогоднішній день у Флориді, підтвердив менеджер з досліджень у заповіднику.

Одні з найбільших видів змій у світі, пітони були завезені з Південно-Східної Азії до Флориди в 1970-х роках через торгівлю домашніми тваринами. Інвазивні хижаки швидко поширилися екосистемою Еверглейдс і, як вважають, відповідальні за 90 % скорочення популяції місцевих ссавців.

Біологи, волонтери та природоохоронці працюють над зменшенням популяції бірманського пітона в регіоні.

У Флориді спіймали велетенського пітона
5-метровий бірманський пітон став другим за вагою, будь-коли спійманим у Флориді

Найважчий пітон, спійманий у Флориді, важив 97,5 кг і мав довжину 5,5 м, а найдовший пітон мав 5,8 м і важив 56,7 кг.

Раніше ми також писали про погані новини для лижників: замість снігу на схилах Альп виросли кактуси (ФОТО).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.