Саме ці спеції мають особливі лікувальні властивості.
Куркума
Ця пряність надає стравам гострого смаку, приємного аромату і жовтого кольору. У складі куркуми міститься багато вітаміну С, К, В, а також залізо, йод, кальцій, але основним її компонентом є куркумін — потужний антиоксидант із протизапальним ефектом. Регулярне вживання куркуми зміцнює імунітет, захищає організм від запальних процесів, покращує травлення.
Імбир
З кореня імбиру роблять лікарські настоянки, порошки та мазі, тому що цей продукт має цілу низку корисних властивостей. За допомогою імбиру лікують розлади травлення, головний біль та інфекції. Ще ця спеція блокує фактори, що провокують запалення в організмі, та знижує ризик утворення тромбоцитів. Імбир добре поєднується з рисом, картоплею та м’ясом.
Босвеллія
Екстракт цієї рослини використовується при багатьох захворюваннях, зокрема артриті, остеохондрозі, подагрі, болях у спині, при підвищених навантаженнях на опорно-руховий апарат. Босвеллія полегшує біль подібно до нестероїдних протизапальних препаратів.