Догори
Дати відгук

Три рослини, які очистять повітря у вашому будинку

2 хв на прочитання24 Вересня 2020, 09:50
Поділитись:

Чистіше повітря - міцніше здоров'я. Сьогодні це стало проблемою, бо показники забруднення шкалять навіть у сільських місцевостях, не кажучи вже про велике місто. Проте потреба дихати нікуди не зникає, і для того, аби захистити себе - слід засукати рукава і лізти по поради "як очистити повітря" в усі можливі наукові статті.

GreenPost вирішив допомогти  і підказати, як же очистити повітря у вашому домі без очевидних порад про вологе прибирання.

Звісно - це рослини. Вашій увазі ТОП-3 домашніх рослин, які зроблять повітря чистішим.

Хлорофітум

Вважається, що ця домашня рослина очищає повітря найкраще і нейтралізує або пом'якшує алергію на пил. Хлорофітум видаляє випаровування формальдегіду, а ще нейтралізує шкідливі вихлопні гази. Тому, якщо більша частина меблів навколо вас зроблена з ДСП (а для деревно-стружкових плит застосовується клей на основі формальдегіду) або якщо ви живете біля автомагістралі, кілька хлорофітумів в кімнатах вам просто необхідні.

Головна перевага – абсолютна невибагливість і швидкий ріст, помірна потреба в поливі і здатність «виживати» практично в будь-яких умовах.

Фікус

Різновидів фікусів буває безліч, але які рослини очищають повітря найкраще? Найефективнішими вважаються два сорти: Ficus Benjamina (з великою кількістю дрібного зеленого листя) і Ficus Elastica (каучуконосний фікус, з великим щільним темно-зеленим листям). Незважаючи на те, що ці два види одної і тої ж квітки не схожі одна на одну, вони однаково добре справляються з видаленням з повітря великої кількості відпрацьованого CO2 і токсичних речовин.

Фікус Бенджаміна здатний вирости з невеликого кущика в красиве високе дерево (для цього у нього повинен бути великий горщик).

Ці квіти люблять сонце і помірний полив.

Герань

Ширше відома у людей як калачик. Крім того, що чистить повітря -  ще і нейтралізує хвороботворні мікроби і віруси. Ці рослини так і називаються – антисептики, і вони дійсно можуть знезаразити повітря. Зокрема, герань (або пеларгонія) виділяє в повітря леткі сполуки фітонциди, які вбивають віруси і бактерії.

Багатьом не подобається запах герані, він досить специфічний, але чим він сильніший, тим більше фітонцидів виділяється в атмосферу. До того ж, цей аромат розслабляє і знімає дратівливість, здатний усунути головні болі (і навіть найсильніші мігрені). Коли герань цвіте, вона здатна прикрасити будь-який куточок в домі. Експерти радять тримати калачик у спальні або на кухні.

Для найбільш ефективного очищення в домі має бути одна рслина на 10 квадратних метрів площі. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Поєднання мускарі та тюльпанів: квіти, що вдало створюють яскраву весняну композицію (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Сучасні низьковуглецеві технології в Україні
Для відновлення України потрібні сучасні низьковуглецеві технології - Мінекології
1 хв на прочитанняВчора
Пів України накриють морози
На завтра синоптики оголосили 2 рівень небезпечності: пів України накриють морози
1 хв на прочитанняВчора
Всеукраїнська акція Дуби Шевченка єднають Україну
На Черкащині розпочато всеукраїнську акцію «Дуби Шевченка єднають Україну»
1 хв на прочитанняВчора
З Сулинського заказника вилучено 1,5 кілометри сіток
1 хв на прочитанняВчора
Відбулася зустріч робочої групи GREEN Action Task Force: обоворено створення Платформи дій щодо Зеленого відновлення України
2 хв на прочитанняВчора
Китів та дельфінів у Тихому океані офіційно визнали «юридичними особами»: це сприятиме захисту морських ссавців
2 хв на прочитанняВчора
Рослини кам'янистого саду (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора