Догори
Дати відгук

Три місяці арешту за відмову носити маску: в Ірландії ув’язнили бабусю

Хоча вона не пам’ятала, за що її судять.

2 хв на прочитання15 Липня 2021, 11:09
Фото: Denis Boyle Фото: Denis Boyle
Поділитись:

66-річна Маргарет Баттімер із міста Бандон в Корку отримала 90 днів арешту за кілька випадків відмови вдягнути маску у крамниці, повідомляє irishcentral.com.

Раніше пані Баттімер було призначено умовно тритижневий термін за відмову носити маску та перепалку із завідувачем магазину в Клонакілті 12 лютого. Цей умовний термін було винесено у травні після того, як вона провела вихідні у в'язниці Корка за відмову вдягнути маску в суді 21 травня.

У червні Маргарет визнала свою провину за ще двома звинуваченнями, пов'язаними з інцидентами в магазинах у Бандоні 12 та 14 травня, де вона знову відмовилася вдягнути маску. Винесення вироку було відкладено за травневими звинуваченнями до 12 липня, до отримання медичного висновку від психолога та лікаря, який спеціалізується на психіатрії старості.

Однак тим часом Баттімер ще двічі відмовилася носити маску в магазинах у Бандоні — 25 червня та 1 липня. Останній інцидент нібито стався, коли жінка перебувала під заставою, що передбачало заборону входу в торгові приміщення.

«У суді 12 липня Баттімер заявила, що не пригадує визнання своєї провини у червні за два злочини, які мали місце у травні. Вона також оскаржила два звинувачення у червні», — йдеться у повідомленні.

Ознайомившись із медичними висновками та визнавши їх «безрезультатними», суддя Джеймс МакНалті заявив, що Баттімер «виявила глибоку неповагу» до всіх людей в Ірландії, котрі потерпіли від пандемії, та «нехтує правами на охорону здоров'я» в магазинах, де вона відмовилася вдягати маску.

Дії пані Баттімер було визнано «навмисними та повторюваними, наполегливими та навмисними, без виправдання чи жодних законних приводів».

Врешті-решт, суддя МакНалті виніс Баттімер два 14-денних терміни ув'язнення за злочини в Бандоні 12 і 14 травня, але оскільки Баттімер провела попередні 12 днів у в'язниці, ці покарання вважалися відбутими.

За вчинення злочину 25 червня Баттімер була засуджена до 30 днів арешту, тоді як за злочин до 1 липня їй було призначено 60 днів. Два покарання відбуватимуться послідовно.

Також ми розповідали, що до нас прийшов новий штам, у шість разів гірший за первинний, і вакцинація нас не врятує — епідеміолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.