Телеграм-канал Human Anatomy розповідає про те, що потрібно їсти для здоров’я крові.
Виноград
Дуже добрий при анемії (залізодефіциті), та й просто при хронічній втомі. Містить фолієву кислоту, без якої не засвоюються залізо, вітамін С, вітаміни групи В, органічні кислоти та багато вуглеводів. Якщо проблеми вже є, можна з'їдати за день до 1 кг винограду. Але будьте готові набрати вагу.
Морква
Вона виводить із клітин крові токсини, активізує процеси внутрішньоклітинного відновлення та підвищує вміст антиоксидантів у крові, знижуючи тим самим ризик розвитку онкологічних захворювань. Дивовижно, але нові хімічні сполуки-антиоксиданти утворюються у моркві під час теплової обробки.
Яблука
У яблуках усіх вітамінів та мікроелементів потроху. Але важливо, що вони містять речовини, які допомагають засвоювати залізо. Ще в них є кальцій, який нам потрібен для нормальної згортання крові. Ось чого в яблуках багато, то це пектинів — полісахаридів, що знижують рівень холестерину в крові.
Також ми розповідали про 10 продуктів, які не можна їсти натщесерце.