Догори
Дати відгук

Трави, які допоможуть пострункішати

Натуральний спосіб позбутися зайвої ваги – застосування трав та лікарських рослин.

2 хв на прочитання26 Вересня 2023, 23:50
Поділитись:

Багато скептиків стверджують, що ожиріння – це не хвороба, і боротьба із зайвими кілограмами є простим бажанням людини виглядати краще. Хоча, за твердженням лікарів, ця недуга поширена в багатьох країнах світу і вимагає кваліфікованого, ретельного і тривалого лікування.

У питаннях лікування ожиріння лікарські трави грають далеко не останню роль. Дотримання основ правильного харчування, поєднання продуктів, збільшення кількост

А ось трав’яні настої та відвари допоможуть у досягненні мети, упорядкують травну та очищувальну системи, шлунково-кишковий тракт та печінку, покращать роботу серця та виведуть шлаки та токсини з організму.

Найрізноманітніші трави зможуть забезпечити:

  • зниження апетиту та придушення почуття голоду;
  • нормалізацію роботи травного тракту, очищення кишечника та зняття набряклості;
  • збільшення відтоку жовчі;
  • повне та легке спорожнення завдяки проносній дії;
  • нормалізувати обмінний процес в організмі та підтримання імунітету;
  • надати життєвих сил та енергії.

Різні трави можна застосовувати для схуднення як самостійний засіб, так і поєднувати їх у зборах, враховуючи особливості рослин та їх вплив на функції організму.

Що допоможе при ожирінні?

НАСТІЙ КРОПИВИ. 1 столову ложку сухого подрібненого листя кропиви дводомної заварити 200 мл окропу, настояти 10-15 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день перед їдою. Пам’ятайте! Настій протипоказаний при гіпертонії та атеросклерозі.

НАСТІЙ ПОЛИНУ. 1 чайну ложку сухої подрібненої трави полину гіркого заварити 200 мл окропу, настояти 30 хвилин, процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день 30 хвилин до їди. Допомагає позбутися зайвої ваги. Пам’ятайте! Рослина отруйна! Протипоказана при вагітності та виразковій хворобі.

НАСТІЙ СПОРИШУ. 4 столові ложки подрібненої трави споришу (горець пташиний) залити 200 мл гарячої кип’яченої води, нагріти на водяній бані 15 хвилин, настояти 45 хвилин, процідити. Пити по 70-100 мл 2-4 рази на день за 20 хвилин до їди при ожирінні.

НАСТІЙ БУЗИНИ. 10 г подрібненої кори або коренів бузини чорної заварити 200 мл окропу, довести до кипіння і процідити. Приймати по 1 столовій ложці 3 рази на день.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я