Ці плоди – важливе джерело заліза, який необхідний для кровотворення, профілактики анемії, хвороб щитовидної залози, нормальної роботи мозку та інших органів і систем організму. Також вони багаті вітамінами С, В1, В2, Р, Е, калієм, магнієм, фосфором, міддю, пектином. Шкірка містить потужні антиоксиданти – флавоноїди.
Вживання яблук покращує травлення, сприяє зниженню рівня холестерину, зміцнює імунітет.
Це хороше джерело вітаміну С, хоча у міру зберігання його запас знижується. При цьому, у квашеній капусті цього вітаміну більше, ніж у свіжій. Крім того, капуста багата вітамінами К, РР, групи В і U.
Цей овоч корисний для роботи кишечника і нирок, для серцево-судинної системи, знижує рівень холестерину і зміцнює зуби, нігті і волосся.
Всі горіхи багаті корисними ненасиченими жирами і розчинною клітковиною, що знижують рівень холестерину. Більшість горіхів – потужне джерело вітаміну Е, який є антиоксидантом і позитивно впливає на роботу статевої системи чоловіків і жінок. Горіхи багаті вітамінами А, С і групи В.
Гриби є прекрасним джерелом білка і альтернативою м’ясним продуктам. Вони низькокалорійні, тому також підходять тим, хто худне. Завдяки вмісту в них калію вони допомагають позбавити організм від зайвої рідини. Цинк і вітаміни групи В корисні для нервової системи, а вітамін D робить гриби корисними для шкіри, кісток, зубів, нігтів.
Шипшина є одним з лідерів за вмістом вітаміну С. Також його ягоди багаті вітамінами групи В, Р, К, пектинами, каротином, органічними кислотами і дубильними речовинами.
Чай із шипшини покращує роботу шлунково-кишкового тракту, печінки, серцево-судинної системи, обмін речовин, зміцнює нервову систему.
Цей овоч містить вітаміни А, С, В1, В2, В9, РР і каротин. Поєднання аскорбінової кислоти і вітаміну РР зміцнює кровоносні судини.
Солодкий перець рекомендований людям, страждаючим занепадом сил, депресією (що особливо актуально в осінній період), а також людям, що живуть з цукровим діабетом.
Ці ягоди містять вітаміни А, С, групи В, Р, РР, Е, К, безліч мікроелементів, органічні кислоти, фосфоліпіди, флавоноїди і ін. Біологічно активні речовини в складі обліпихи роблять її профілактичним і лікувальним засобом.
Обліпиха застосовується при авітамінозі, зниженні імунітету, використовується для лікування ран, опіків, шкірних захворювань, виразкової хвороби шлунка і 12-палої кишки (але при зниженій кислотності шлунка), хвороб горла і стравоходу.