Догори
Дати відгук

ТОП-10 смаколиків, які спалять жир та зайву вагу

3 хв на прочитання13 Жовтня 2020, 07:17
Поділитись:

Процес схуднення часто пов'язаний зі зменшенням калорійності їжі або відмовою від певних продуктів. Але скидати вагу можна і без різких обмежень, досить включити в меню продукти, які прискорюють спалювання жиру. Розповідаємо докладніше, яку їжу варто додати в раціон. Повідомляє Еlle.

1. Грецький йогурт

Грецький йогурт з 10% вмістом жиру відмінно підходить для схуднення. Це багате джерело білка, який забезпечує організм енергією на тривалий час, регулює рівень інсуліну і допомагає уникнути потяг до вуглеводів, що особливо актуально вранці й ввечері.

2. Мигдаль

Горіхи містять багато калорій, але це зовсім не означає, що ми від них гладшаємо. Міф про те, що від горіхів гладшають — давно застарів, корисні жири й кислоти йдуть на користь всьому організму. А мигдаль, до всього іншого, допомагає спалювати жир, бо позитивно впливає на рівень інсуліну і почуття ситості. Крім того, мигдаль забезпечує організм магнієм, який корисний для регенерації м'язів.

3. Кориця

Східні спеції, такі як кориця, кардамон і коріандр, є природними стимуляторами швидкості метаболізму. У кориці багато клітковини та фітохімічних речовин, які допомагають регулювати рівень цукру в крові. До того ж приправа містить в собі велику кількість антиоксидантів, вони блокують вільні радикали й сповільнюють процес старіння.

4. Грейпфрут

Солодко-гіркий фрукт практично не містить жирів і калорій й відмінно насичує. Грейпфрут містить активний інгредієнт нарингин, після потрапляння в організм він стимулює травлення. В результаті ми відчуваємо себе ситими. Крім того, грейпфрут позитивно впливає на рівень інсуліну і холестерину, очищує кров.

5. Зелений чай

Є кілька причин регулярно пити зелений чай: катехіни, які містяться в чаї, сприяють окисленню жирів. Більш того, кофеїн стимулює травлення і очищає шлунково-кишковий тракт. Термогенні речовини у чаї сприяють перетворенню енергії їжі в тепло тіла, це прискорює обмін речовин і спалює більше калорій.

6. Яблучний оцет

Яблучний оцет непросто додати в щоденне меню, але позитивний ефект виправдовує зусилля. Оцет буде доречний в якості заправки для салатів або маринаду. Він стимулює травлення і допомагає позбутися від почуття голоду.

7. Імбир

У імбирі міститься олеорезин — він забезпечує гостроту рослини, а від термогенного ефекту спалюється більше жиру.

8. Авокадо

Багато людей, що худне, бояться авокадо через високу калорійність і вміст жирів. Однак цей плід містить корисні ненасичені жирні кислоти, а також вітаміни, мінерали, мікроелементи та антиоксиданти. Він допомагає організму регулювати гормональний баланс і рівень інсуліну, сприяє стабільній і здоровій втраті ваги.

9. Чилі

Капсаїцин, що міститься в перці чилі, також стимулює травлення. У помірних дозах спеція дуже корисна для шлунково-кишкового тракту, але, якщо перебільшити, можна нашкодити шлунку. Тут важлива міра.

10. Шоколад

Найбільш несподіваний продукт в нашому списку. Важливо розуміти, що позитивний ефект буде тільки від темного шоколаду з вмістом какао понад 75%. У ньому багато клітковини й відносно низький вміст цукру. Він також містить антиоксиданти. Один або два шматочки шоколаду після їжі порадують ласунів і принесуть лише користь.  

Нагадаємо, педіатр Комаровський розповів, яким чином антисептики знищують здоров'я малюків (відео).

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання2 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання8 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost