Догори
Дати відгук

Відкритого вогню немає: пожежі у Харківській, Луганській та Полтавській областях

2 хв на прочитання05 Вересня 2020, 11:46
Фото: ДСНС у Полтавській області Фото: ДСНС у Полтавській області
Поділитись:

Україна продовжує боротися з пожежами, які виникають по всій території країни. Причинами спалахів вогню є як висока  температура повітря, так і людський фактор. Найбільшими пожежами останніх днів стали загоряння на Харківщині, Луганщині та Полтавщині.

У Харківській області станом на 6 вересня відкритого вогню не спостерігається. Здійснюється гасіння окремих вогнищ тління лісової підстилки і залишків деревини всередині контрольованого периметра.

До гасіння залучено 189 осіб та 31 одиницю техніки.

У лісовому масиві поблизу с. Клугино-Башкирівка пожежу ліквідовано.

Луганщина:

За даними рятувальників,  загрози населеним пунктам немає. Інженерною технікою створено 12 мінералізованих смуг для захисту газорегуляторного пункту поблизу села Лобачеве. Пожежі гасять за периметром у доступних місцях.

Всього на території області до гасіння пожеж залучено 359 осіб та 90 одиниць техніки

Вночі 4 вересня виник новий осередок загорання на Луганщині. Горіла суха трава, валежник  та лісовий масив  між с. Лобачеве Новоайдарського району та с. Старий Айдар Станичо-Луганського району. Станом на 7 год. 5 вересня загрози населеним пунктам немає. Інженерною технікою створено 6 мінералізованих смуг для захисту ГРП поблизу с. Лобачеве.

Полтавщина:

Відповідно до інформації ДСНС у Полтавській області, оприлюдненої сьогодні, 5 вересня, о 10:00, пожежу яка виникла 3 вересня на Полтавському міському сміттєзвалищі твердих побутових відходів поблизу села Макухівка, продовжують гасити. 

"Станом на 20 год. 04 вересня залишилось ліквідувати горіння на площі 1,8 га. Гасіння пожежі наразі проводовжується.Причина пожежі встановлюється", - повідомляють рятувальники.

До гасіння пожежі залучено 17 одиниць техніки та 65 чоловік особового складу ГУ ДСНС України у Полтавській області.

Нагадаємо,постраждалим від пожежі на Харківщині почали збирати допомогу (відео). 

Як відомо,  2 вересня, у Дворічанському району Харківщині виникла лісова пожежа на площі 500 га, з них 100 га лісу. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко