Тіньовий квітник із хост і папоротей: чим відрізняється від інших і кому підійде?

2 хв на прочитання12 Липня 2024, 00:36
Зображення створено ШІ

Ідеальний варіант для садів, де більшу частину дня переважає затінок чи притінок.

Тіньовий квітник із хост і папоротей є ідеальним варіантом для садів, де більшу частину дня переважає затінок чи притінок. Такий квітник вирізняється унікальним поєднанням декоративних рослин, які добре почуваються в умовах недостатнього освітлення.

Хости мають великі декоративні листки різних відтінків зеленого, жовтого і навіть блакитного кольорів. Листя може бути гладким або текстурованим. Ці рослини бувають різного розміру — від компактних сортів до великих кущів. Хоча основна декоративна цінність хост полягає в їхньому листі, вони також цвітуть улітку, даючи делікатні квітки на високих квітконосах.

Папороті ж мають витончене, різьблене листя, яке додає квітнику легкості та повітряності. Існує багато видів папоротей, які можуть відрізнятися за формою та розміром листя — від компактних до великих розлогих кущів.

Відмінності від інших квітників

Кому підійде

Тіньовий квітник із хост і папоротей не тільки додає саду привабливості, а й дозволяє використовувати важкодоступні для інших рослин ділянки, створюючи затишні куточки зеленої оази.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: