Догори
Дати відгук

Тарас Висоцький: один із ключивих напрямків – благополуччя тварин

Про це та інше говорилось під час конференції «Об'єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні».

1 хв на прочитання02 Жовтня 2024, 12:49
Тарас Висоцький. Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький. Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України
Поділитись:

Благополуччя тварин є одним із ключових напрямків в сільському господарстві Європи, і Україні важливо почати впроваджувати відповідні європейські практики у цій галузі.

Про це заявив Тарас Висоцький, перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України, під час виступу на онлайн-конференції «Об'єднуючи зусилля задля забезпечення благополуччя с/г тварин в Україні», приуроченій до Всесвітнього дня сільськогосподарських тварин.

У заході взяли участь представники різних урядових відомств, професійних асоціацій, наукових установ та міжнародних проектів технічної допомоги.

За словами Тараса Висоцького, для швидкої імплементації європейських принципів благополуччя тварин в українське законодавство і виробництво необхідно визначити конкретні практичні кроки, які держава і підприємці повинні вжити для досягнення стандартів ЄС.

«Важливо, щоб держава чітко окреслила напрямки та пріоритети впровадження принципів благополуччя тварин. Щоб українські агровиробники розуміли, що це означає і як відбуватиметься на практиці і розпочати процес навчання майбутніх фахівців. Тому підприємці можуть вже починати застосувати європейські практики в частині благополуччя у виробництві.  Щоб після приєднання до ЄС наші підприємці стали лідерами з точки зору підходів до благополуччя тварин в агросекторі», - зазначив Тарас Висоцький.

 

Конференція мала за мету зростання обізнаності про необхідність гармонізації національного законодавства щодо благополуччя тварин з нормами ЄС, впровадження цих стандартів у процесах утримання, забою і транспортування сільськогосподарських тварин, а також створення ефективної державної контрольної системи, що сприятиме європейській інтеграції та розвитку міжнародної торгівлі.

Більше новин читайте на GreenPost.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost