Догори
Дати відгук

Танутимуть в роті: хитрість до приготування котлет здивує навіть досвідчених господинь

На 1 кг м’яса зазвичай додають не більше 1 ч. л. соди.

1 хв на прочитання17 Травня 2023, 14:55
Поділитись:

Всього один інгредієнт зробить котлети з будь-якого виду м'яса соковитими, пишними та смачними.

Господині в котлети додають різні спеції, овочі, хліб, вівсяні пластівці, але часто вони виходять сухими.

Виявляється, для соковитості у фарш потрібно додати трохи харчової соди. За словами досвідчених шеф-кухарів, сода допомагає утримувати вологу у фарші. Саме тому готові котлети виходять соковиті та м’які.

А ще сода допомагає зберігати форму котлетам, при жарінні вони не розвалюються.

Але важливо не переборщити з цим інгредієнтом, надмірна кількість соди зіпсує вашу страву.

На 1 кг м’яса зазвичай додають не більше 1 ч. л. соди. В іншому випадку котлети матимуть присмак соди.

Після того, як до фаршу додали соду, його потрібно добре вимісити, щоб інгредієнт розподілився рівномірно.

Якщо ви будете використовувати соду, то яйця та хліб у фарш не потрібно додавати. Але якщо покласти трохи вершкового масла, то смак котлет тільки поліпшиться, на 1 кг фаршу достатньо 100 г вершкового масла.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро