Догори
Дати відгук

Танкер "Делфі" в Одесі продовжує забруднювати акваторію Чорного моря

З початку літа майже кожен день проводиться контрольний відбір морської води біля судна

2 хв на прочитання24 Червня 2020, 14:25
Поділитись:

Кілька днів тому із затонулого танкера «Делфі» розлилось паливо і вміст нафтопродуктів у воді був вище норми у 16,4 рази. Про це GreenPost повідомляв 22 червня.

23 червня в місцевих ЗМІ з'явилася інформація, що з затонулого біля пляжу «Дельфін» танкера продовжує витікати паливо. Свіжі фотографії нафтових плям опублікував депутат міської ради Олександр Захаров.

На знімках видно, що величезна пляма розтікається в сторону Ланжерона і вже досягло Відради. При цьому чиновники стверджували, що затоці нічого не загрожує: «Згідно з інформацією Державної екологічної інспекції в Одеській області, станом на 22 червня перевищення гранично допустимих концентрацій нафтопродуктів не встановлено», - повідомили в прес-службі мерії Одеси.

А вже ввечері, 23 червня, в ОДА, мерії та обласної прокуратурі заявили, що пляма має природне походження: це, мовляв, не нафтопродукти.

GreenPost стали відомі результати відбору проб морської води за червень. Всього таких проб було проведено 14.

Що стосується 23 червня, то в цей день інспектори ДЕІ разом з представниками Одеської філії ДП «АМПУ» моніторили показники забруднюючих речовин у воді двічі. І ось результати: об 11 годині показники дещо перевищували норму – кількість нафтопродуктів на дм3 води становила 0,11 мг, що у 2,2 рази більше норми, о 18:45 вміст нафтопродуктів знову повернувся до норми у 0,05 мг/дм3.

Як ми бачимо, ця проблема, як і раніше ніким не вирішується, а акваторія Чорного моря все так же знаходиться під загрозою зараження. Тим більше, в розпал купального сезону.

А GreenPost продовжить спостерігати за показниками у місці затонулого танкера і інформувати вас про подальші дії відповідних органів.

Нагадаємо, танкер «Делфі» зазнав аварії біля одеського берега 22 листопада 2019 року. Судновласник обіцяв прибрати його до початку курортного сезону, але до сих пір цього не зробив. Новим «дедлайном» оголошено 25 червня, проте вже ясно, що і до цієї дати нічого зроблено не буде.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost