Ситуація в енергосистемі змінилася, та енергетики обіцяють світло поки не відключати

1 хв на прочитання5 годин тому
ФОТО: ілюстративне

Обсягу струму в енергосистемі поки що вистачає для забезпечення потреб громадян та бізнесу.

Попри нові руйнування об'єктів енергетики та інфраструктури в Україні, запроваджувати планові відключення електроенергії за графіком Укренерго поки не планує. Обсягу струму в енергосистемі поки що вистачає для забезпечення потреб громадян та бізнесу, хоча споживання зростає. Разом з тим, енергетики закликають громадян користуватись потужними приладами лише з 10:00 до 16:00. Бо у цей час у країні працює сонячна генерація і дає додатковий ресурс.

"У понеділок заходи обмеження споживання не плануються. Будь ласка, користуйтеся потужними електроприладами в денні години – з 10:00 до 16:00", – йдеться в повідомленні Міненерго.

При цьому наголошується, що споживання струму зростає. "Сьогодні, 7 жовтня, його рівень, станом на 9:30, був на 2,8% вищим, ніж попереднього робочого дня – у п’ятницю, 4 жовтня", – додали у відомстві.

Минулої доби енергетики відновили живлення для 29 226 споживачів, що були знеструмлені внаслідок атак та технологічних порушень. На понеділок залишаються частково або повністю знеструмленими 517 населених пунктів.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: