Догори
Дати відгук

Сир з Кіровоградщини отримав бронзову нагороду на світовому конкурсі

Перевагою моцарели є досить мʼяка підкопчена скоринка, яка має нерізкий димний аромат.

2 хв на прочитання08 Листопада 2023, 11:32
Моцарела копчена вітчизняних виробників отримала нагороду у Норвегії Моцарела копчена вітчизняних виробників отримала нагороду у Норвегії
Поділитись:

Копчена моцарела, виготовлена на виробництві «Молочна майстерня» у Кіровоградській області під брендом Lel’, отримала бронзову відзнаку на конкурсі World Cheese Awards 2023 серед 23 українських сирі. Міжнародний  конкурс проходив у Норвегії.

«Ми вдячні нашій команді сироварів за їхню старанність та майстерність, що дозволили втілити наш задум у життя. Пишаємось тим, що у перший рік запуску продукту команда отримала важливу нагороду від міжнародного журі, що свідчить про високу якість та відзначає наші зусилля у розвитку українського сироваріння, — розповідає керівниця стратегічного маркетингу Ardis Group Христина Максимець.

Сир-призер коптиться натуральним шляхом на дровах вільхи й набуває коптіння, що надає йому неповторний аромат та смак, а виготовляється з натурального молока від довірених українських молокозаводів.

«Це вже не перша мандрівка нашої копченої моцарели за кордон. Минулого місяця Lel’ уже дивувала міжнародну спільноту на агроконференції в Швейцарії. Перевагою моцарели є досить мʼяка підкопчена скоринка, яка має нерізкий димний аромат, що не розповсюджується цілком на саме сирне тісто. Це дозволяє зберегти автентичний смак і аромат українського коровʼячого молока всередині», — додає суддя World Cheese Awards від України та сирна експертка спільноти ProCheese, створеної компанією Ardis Group, Оксана Чернова.

Варто відзначити, що бренд свіжих сирів Lel’ випустив копчену моцарелу у патріотичному пакуванні в колаборації із фондом "Повернись живим", аби долучитись до збору коштів на підтримку ЗСУ. Тепер кожен українець, обираючи цей продукт, робить внесок у підтримку захисників та захисниць України на фронті.

Мілітарі-пакування цієї моцарели — символ підтримки та вдячності, яку кожен може висловити воїнам.

Виробник Ardis Group вірить, що ця нагорода — найкращий час розповісти Україні й усьому світу про сміливу українську моцарелу, яка перший час вироблялась під обстрілами та у блекаутах. А також працює над удосконаленням продукту, щоб наступного року привезти з конкурсу бажаний Super Gold.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Зображення згенеровано ШІ
Туреччина заявляє права на денер-кебаб у ЄС — Німеччина проти
1 хв на прочитання10 годин тому
Сніданок із кабачків Нсмачніша страва Рецепт приготування
“Королівський” сніданок або обід із кабачків: найсмачніша страва із простих продуктів
1 хв на прочитання14 годин тому
Земельний податок Агробізнес Законопроєкт
В Україні хочуть продовжити строк звільнення від земельного податку для певної категорії бізнесу
2 хв на прочитання17 годин тому
Зображення згенероване ШІ
Літній сирний десерт для тих, хто худне — надзвичайно легкий рецепт
1 хв на прочитання18 годин тому
Огірки по-фінськи: рецепт закрутки на зиму від Євгена Клопотенка
1 хв на прочитанняВчора
Затверджено Порядок проведення моніторингу земель і ґрунтів
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт приготування маринованих кабачків, які на смак не відрізнити від грибів
1 хв на прочитанняВчора
Африканська чума свиней (АЧС) активно шириться Україною: зафіксовано вже у п'ятьох областях
1 хв на прочитанняВчора