Догори
Дати відгук

Сир з Кіровоградщини отримав бронзову нагороду на світовому конкурсі

Перевагою моцарели є досить мʼяка підкопчена скоринка, яка має нерізкий димний аромат.

2 хв на прочитання08 Листопада 2023, 11:32
Моцарела копчена вітчизняних виробників отримала нагороду у Норвегії Моцарела копчена вітчизняних виробників отримала нагороду у Норвегії
Поділитись:

Копчена моцарела, виготовлена на виробництві «Молочна майстерня» у Кіровоградській області під брендом Lel’, отримала бронзову відзнаку на конкурсі World Cheese Awards 2023 серед 23 українських сирі. Міжнародний  конкурс проходив у Норвегії.

«Ми вдячні нашій команді сироварів за їхню старанність та майстерність, що дозволили втілити наш задум у життя. Пишаємось тим, що у перший рік запуску продукту команда отримала важливу нагороду від міжнародного журі, що свідчить про високу якість та відзначає наші зусилля у розвитку українського сироваріння, — розповідає керівниця стратегічного маркетингу Ardis Group Христина Максимець.

Сир-призер коптиться натуральним шляхом на дровах вільхи й набуває коптіння, що надає йому неповторний аромат та смак, а виготовляється з натурального молока від довірених українських молокозаводів.

«Це вже не перша мандрівка нашої копченої моцарели за кордон. Минулого місяця Lel’ уже дивувала міжнародну спільноту на агроконференції в Швейцарії. Перевагою моцарели є досить мʼяка підкопчена скоринка, яка має нерізкий димний аромат, що не розповсюджується цілком на саме сирне тісто. Це дозволяє зберегти автентичний смак і аромат українського коровʼячого молока всередині», — додає суддя World Cheese Awards від України та сирна експертка спільноти ProCheese, створеної компанією Ardis Group, Оксана Чернова.

Варто відзначити, що бренд свіжих сирів Lel’ випустив копчену моцарелу у патріотичному пакуванні в колаборації із фондом "Повернись живим", аби долучитись до збору коштів на підтримку ЗСУ. Тепер кожен українець, обираючи цей продукт, робить внесок у підтримку захисників та захисниць України на фронті.

Мілітарі-пакування цієї моцарели — символ підтримки та вдячності, яку кожен може висловити воїнам.

Виробник Ardis Group вірить, що ця нагорода — найкращий час розповісти Україні й усьому світу про сміливу українську моцарелу, яка перший час вироблялась під обстрілами та у блекаутах. А також працює над удосконаленням продукту, щоб наступного року привезти з конкурсу бажаний Super Gold.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Посадовці Держспоживслужби організувала схему поборів з фермерів
Посадовці Держспоживслужби організували схему поборів з фермерів
1 хв на прочитання6 годин тому
Податок на землю. Фото: Апостроф
Триває робота над єдиним підходом до сплати земельного податку установами заповідного фонду
2 хв на прочитання7 годин тому
Позбутися попелиці Часник Гарний урожай
Як часник допомагає позбутися попелиці: дієвий народний засіб
1 хв на прочитання11 годин тому
Чебуреки з солодкою начинкою Рецепт приготування
Альтернатива пиріжкам: як приготувати чебуреки з солодкою начинкою
1 хв на прочитання12 годин тому
Гречаний суп із морською капустою та консервованим горошком — готується просто і смачно
1 хв на прочитання22 години тому
Рецепт приготування справжніх Полтавських галушок
2 хв на прочитанняВчора
Пустельна Мавританія почала вирощувати пшеницю у промислових масштабах
1 хв на прочитанняВчора
В Україні встановили Рекорд з наймасовішого розпису писанок майстрами різних регіонів країни (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора