Сильні повені охопили Європу: стасовано низку рейсів, закрито пункти пропуску

1 хв на прочитання15 Вересня 2024, 11:49
Сильні повені охопили Європу

Через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обох країн тимчасово скасували низку рейсів.

Сильні повені охопили Центральну Європу, спричинивши людські жертви.

Як повідомляють в Укрзалізниці, станом на зараз, через повені у Польщі та Чехії залізничні оператори обоїх країн тимчасово скасували низку рейсів.

"Обидва поїзди з Праги - до Чопа і до Перемишля - досі на території Чехії і без шансів встигнути на свої стиковочні українські рейси", - йдеться у повідомленні перевізника. 

"Що стосується пасажирів з України, які прямують на свою стиковку у празькому напрямку, то радимо звязатися з вашим чеським або польським оператором залізниці і уточнити розклад наступних рейсів. Є висока ймовірність того, що пасажирам варто запланувати ночівлю у місті стиковки", - додають вони. 

Два пункти пропуску закрили на невизначений термін на польсько-чеському кордоні.

Також за повідомленнями ЗМІ:

▪️ У Румунії загинуло 5 осіб, але кількість загиблих може зрости. В окремих районах рівень води піднявся до трьох метрів.

▪️ У Чехії тисячі будинків залишилися без електроенергії. Прем'єр-міністр країни попередив громадян про можливе погіршення ситуації.

▪️ У Польщі евакуйовано близько 400 осіб із зон лиха. Місцева влада радить мешканцям робити запаси продуктів та готуватися до можливих відключень електрики.

Німеччина та Австрія також опинилися під загрозою повеней.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: