Світлана Гринчук: синхронізуємо зусилля для формування нового бачення впливу війни на довкілля

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 16:47
ФОТО: Світлана Гринчук у складі урядової делегації у Фінляндії обговорила з партнерами механізми ефективного захисту екології

Глава Міндовкілля у межах робочої поїздки до Фінляндії провела зустріч зі співголовою Міжнародної робочої групи з екологічного відновлення Маргот Вальстрем.

Міністр Світлана Гринчук у межах робочої поїздки до Фінляндії провела зустріч зі співголовою Міжнародної робочої групи щодо екологічних наслідків війни Маргот Вальстрем та екс-віце-президенткою Європарламенту Гайді Гауталою. Говорили про механізми притягнення до відповідальності країни-зловмисниці та надання світу нового бачення впливу війни на довкілля. Про це повідомили у Міндовкілля.

Зокрема, сторони обговорили подальшу роботу Міжнародної групи високого рівня щодо екологічних наслідків війни і платформи пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського.

«Сьогодні одне з наших ключових завдань – організувати нашу роботу так, щоб Міжнародна група високого рівня під співголовуванням Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака та Маргот Вальстрем і платформа пункту 8 Формули миру Володимира Зеленського доповнювали одна одну на шляху до спільної мети – притягнути до відповідальності агресора та надати світу нове бачення впливу війни на довкілля», - наголосила Світлана Гринчук. 

За словами Світлани Гринчук, на зустрічі з Маргот та Гайді сторони дійшли згоди залучати більше профільних інституцій та міжнародних організацій для експертного посилення ініціатив. Зокрема, з реалізації Екологічного договору та євроінтеграційних проєктів України. Адже саме європейські стандарти закладені в основу “зеленого” відновлення. Також потрібно робити ще більший акцент на кроссекторальності цього процесу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: