Догори
Дати відгук

Світлана Гринчук: Фінляндія є одним із найближчих партнерів України у захисті довкілля

Очільниця Міндовкілля розповіла колезі Кайю Мюкканену про актуальні питання охорони природи в Україні, у вирішенні яких важливий досвід Фінляндії.

1 хв на прочитання19 Жовтня 2024, 21:14
ФОТО: Глава індовкілля Світлана Гринчук обговорила проблематику завдань свого відомства з Міністром навколишнього середовища Фінляндії Кайєм Мюкканеном / Міндовкілля ФОТО: Глава індовкілля Світлана Гринчук обговорила проблематику завдань свого відомства з Міністром навколишнього середовища Фінляндії Кайєм Мюкканеном / Міндовкілля
Поділитись:

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук та Міністр навколишнього середовища та клімату Фінляндії Кай Мюкканен актуалізували теми співпраці двох держав у сфері охорони довкілля. Про це повідомили у міністерстві.

Глава Міндовкілля взяла участь у семінарі щодо перспектив двосторонньої співпраці, де почула презентації фінських урядових агентств та енергетичних компаній щодо потенціалу співпраці України і Фінляндії.

«Фінляндія є одним із найближчих партнерів України у багатьох напрямках, і захист довкілля – не виключення. Наші фахівці продовжують працювати над спільними проєктами, спираючись на Меморандум про взаєморозуміння, підписаний між нашими міністерствами у березні 2023 року», – зазначила міністерка.

Очільниця Міндовкілля розповіла пану Мюкканену про актуальні питання порядку денного в Україні, у вирішенні яких нам важливий досвід Фінляндії.

«Було цікаво обговорити український досвід подолання екологічної диверсії з забрудненням річок Сейм та Десна. На третьому році повномасштабної війни Україна має колосальний досвід подолання криз, пов’язаний саме з водними ресурсами. Але нам цікаві також технології покращення якості водних ресурсів, які запровадила у себе Фінляндія», – зауважила Світлана Гринчук.

Світлана Гринчук та Кай Мюкканен поговорили також про вдосконалення систем моніторингу довкілля – напрямок, над реформуванням якого активно працює Україна. Окремо зупинилися на темі картографування лісових масивів та забезпеченні їхнього сталого розвитку. Домовилися підтримувати діалог і надалі і обмінюватися досвідом.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.