Догори
Дати відгук

Суперфрукт: авокадо покращує роботу мозку

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 23:35
Поділитись:

Вчені довели, що авокадо має нейропротекторні властивості. Про це говорять результати дослідження Університету Іллінойсу, опубліковані в Міжнародному журналі психофізіології, пишуть Рубежі Здоров'я.

Дієта, що включає в себе щоденне споживання авокадо, покращує здатність фокусувати увагу у дорослих, які страждають від надмірної ваги або ожиріння, показало нове дослідження.

Дослідники з Університету Іллінойсу провели 12-тижневе дослідження. Їхня попередня робота показала, що люди з надмірною вагою і ожирінням схильні до вищого ризику зниження когнітивних функцій і деменції в літньому віці. «Нас цікавило, чи можуть дієтичні підходи принести користь для когнітивного здоров'я, особливо в середньому віці», - каже професор Найман Хан, який очолював дослідження.

Авокадо багате на лютеїн - компонент, пов'язаний з когнітивними здібностями. Хоча переваги споживання авокадо вивчалися у літніх людей і дітей, раніше у жодному дослідженні не перевірявся його вплив на когнітивні функції дорослих з надмірною вагою або ожирінням.

Учасники експерименту з надмірною вагою або ожирінням були розбиті на дві групи. Одна отримувала одне свіже авокадо в день, а друга - ні. На початку і в кінці дослідження його учасники пройшли три когнітивних тести для вимірювання уваги і пам'яті.

Було виявлено, що ті , в чию дієту входило авокадо, поліпшили свої показники. Вони продемонстрували кращу здатність зберігати зосередженість на виконуваній задачі, незважаючи на відволікаючі фактори.

«Живильні речовини в авокадо чинять специфічний вплив на мозок. Цей плід містить велику кількість клітковини і мононенасичених жирів. Можливо, що не тільки лютеїн, а й інші поживні речовини відіграють роль в когнітивних ефектах», - розповів професор Хан.

Хоча це дослідження було зосереджене на авокадо, інші дієтичні джерела лютеїну, такі як зелені листові овочі і яйця, також мають потенційну користь для когнітивного здоров'я. Дослідження показує, що невеликі зміни в раціоні харчування можуть здійснювати відчутний вплив на роботу мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Україна та Німеччина уклали угоди на €70 млн для ВПО, лікарень та енергоефективності
Україна та Німеччина уклали угоди на €70 млн для ВПО, лікарень та енергоефективності
1 хв на прочитанняВчора
Найкорисніші продукти для жіночого здоров’я .
Найкорисніші продукти для жіночого здоров’я: що варто додати до щоденного раціону
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Фото: Todaysparent.com
На Волині матір учня притягнули до відповідальності за зйомку однолітка в туалеті.
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
2 листопада Землю накриє магнітна буря: кому варто бути обережнішими
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Сьогодні — День динамічної нешкідливості: філософія активного добра та мінімізації шкоди
1 хв на прочитання02 Листопада 2025
Як зберегти ментальне здоров’я взимку: поради психологині Катерини Флекман
8 хв на прочитання02 Листопада 2025
В Карпатах масово фіксують отруйну вогняну саламандру: її токсин викликає судоми та параліч
1 хв на прочитання01 Листопада 2025
Їжа без жорстокості: чому світ дедалі частіше обирає веганство
2 хв на прочитання01 Листопада 2025