Догори
Дати відгук

Суперфрукт: авокадо покращує роботу мозку

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 23:35
Поділитись:

Вчені довели, що авокадо має нейропротекторні властивості. Про це говорять результати дослідження Університету Іллінойсу, опубліковані в Міжнародному журналі психофізіології, пишуть Рубежі Здоров'я.

Дієта, що включає в себе щоденне споживання авокадо, покращує здатність фокусувати увагу у дорослих, які страждають від надмірної ваги або ожиріння, показало нове дослідження.

Дослідники з Університету Іллінойсу провели 12-тижневе дослідження. Їхня попередня робота показала, що люди з надмірною вагою і ожирінням схильні до вищого ризику зниження когнітивних функцій і деменції в літньому віці. «Нас цікавило, чи можуть дієтичні підходи принести користь для когнітивного здоров'я, особливо в середньому віці», - каже професор Найман Хан, який очолював дослідження.

Авокадо багате на лютеїн - компонент, пов'язаний з когнітивними здібностями. Хоча переваги споживання авокадо вивчалися у літніх людей і дітей, раніше у жодному дослідженні не перевірявся його вплив на когнітивні функції дорослих з надмірною вагою або ожирінням.

Учасники експерименту з надмірною вагою або ожирінням були розбиті на дві групи. Одна отримувала одне свіже авокадо в день, а друга - ні. На початку і в кінці дослідження його учасники пройшли три когнітивних тести для вимірювання уваги і пам'яті.

Було виявлено, що ті , в чию дієту входило авокадо, поліпшили свої показники. Вони продемонстрували кращу здатність зберігати зосередженість на виконуваній задачі, незважаючи на відволікаючі фактори.

«Живильні речовини в авокадо чинять специфічний вплив на мозок. Цей плід містить велику кількість клітковини і мононенасичених жирів. Можливо, що не тільки лютеїн, а й інші поживні речовини відіграють роль в когнітивних ефектах», - розповів професор Хан.

Хоча це дослідження було зосереджене на авокадо, інші дієтичні джерела лютеїну, такі як зелені листові овочі і яйця, також мають потенційну користь для когнітивного здоров'я. Дослідження показує, що невеликі зміни в раціоні харчування можуть здійснювати відчутний вплив на роботу мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
АМКУ закликав місцеві ради забезпечити доступ до ринку ритуальних послуг
АМКУ закликав місцеві ради забезпечити доступ до ринку ритуальних послуг
1 хв на прочитання3 години тому
Фото ілюстративне
Рада виділила 3,2 млрд грн на закупівлю ліків для тяжкохворих пацієнтів
1 хв на прочитання4 години тому
Нацполіція ліквідувала наркоугруповання та запобігла потраплянню на ринок 8 мільйонів доз наркотиків
Нацполіція ліквідувала наркоугруповання та запобігла потраплянню на ринок 8 мільйонів доз наркотиків
1 хв на прочитання6 годин тому
Фото ілюстративне
Нові правила реабілітації: в Україні затверджено індивідуальні програми для людей з інвалідністю
1 хв на прочитання9 годин тому
Уряд спростив регулювання цін на ліки: декларування замість реферування
1 хв на прочитання10 годин тому
Від астми до травми мозку: чим насправді ризикує молодь, коли обирає електронні цигарки і як це пов’язано з іншими шкідливими звичками
2 хв на прочитання21 година тому
Біль у нирках чи в спині? Медики пояснили ключові відмінності
1 хв на прочитанняВчора
Поліція викрила схему фіктивних інвалідностей у Центральній МСЕК, затримано 8 осіб
1 хв на прочитанняВчора