Догори
Дати відгук

Суперфрукт: авокадо покращує роботу мозку

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 23:35
Поділитись:

Вчені довели, що авокадо має нейропротекторні властивості. Про це говорять результати дослідження Університету Іллінойсу, опубліковані в Міжнародному журналі психофізіології, пишуть Рубежі Здоров'я.

Дієта, що включає в себе щоденне споживання авокадо, покращує здатність фокусувати увагу у дорослих, які страждають від надмірної ваги або ожиріння, показало нове дослідження.

Дослідники з Університету Іллінойсу провели 12-тижневе дослідження. Їхня попередня робота показала, що люди з надмірною вагою і ожирінням схильні до вищого ризику зниження когнітивних функцій і деменції в літньому віці. «Нас цікавило, чи можуть дієтичні підходи принести користь для когнітивного здоров'я, особливо в середньому віці», - каже професор Найман Хан, який очолював дослідження.

Авокадо багате на лютеїн - компонент, пов'язаний з когнітивними здібностями. Хоча переваги споживання авокадо вивчалися у літніх людей і дітей, раніше у жодному дослідженні не перевірявся його вплив на когнітивні функції дорослих з надмірною вагою або ожирінням.

Учасники експерименту з надмірною вагою або ожирінням були розбиті на дві групи. Одна отримувала одне свіже авокадо в день, а друга - ні. На початку і в кінці дослідження його учасники пройшли три когнітивних тести для вимірювання уваги і пам'яті.

Було виявлено, що ті , в чию дієту входило авокадо, поліпшили свої показники. Вони продемонстрували кращу здатність зберігати зосередженість на виконуваній задачі, незважаючи на відволікаючі фактори.

«Живильні речовини в авокадо чинять специфічний вплив на мозок. Цей плід містить велику кількість клітковини і мононенасичених жирів. Можливо, що не тільки лютеїн, а й інші поживні речовини відіграють роль в когнітивних ефектах», - розповів професор Хан.

Хоча це дослідження було зосереджене на авокадо, інші дієтичні джерела лютеїну, такі як зелені листові овочі і яйця, також мають потенційну користь для когнітивного здоров'я. Дослідження показує, що невеликі зміни в раціоні харчування можуть здійснювати відчутний вплив на роботу мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення ілюстративне. Фото: Кордон
Скільки можна грати у відеоігри: несподівана відповідь науковців
2 хв на прочитання24 хвилини тому
Зображення ілюстративне. Фото: Рixabay
«Можете нічого не платити»: в Україні хочуть змінити правила щодо інформування пацієнтів про Програму медичних гарантій
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання3 години тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання5 годин тому
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання8 годин тому
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання9 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost