Догори
Дати відгук

Суперфрукт: авокадо покращує роботу мозку

2 хв на прочитання28 Квітня 2020, 23:35
Поділитись:

Вчені довели, що авокадо має нейропротекторні властивості. Про це говорять результати дослідження Університету Іллінойсу, опубліковані в Міжнародному журналі психофізіології, пишуть Рубежі Здоров'я.

Дієта, що включає в себе щоденне споживання авокадо, покращує здатність фокусувати увагу у дорослих, які страждають від надмірної ваги або ожиріння, показало нове дослідження.

Дослідники з Університету Іллінойсу провели 12-тижневе дослідження. Їхня попередня робота показала, що люди з надмірною вагою і ожирінням схильні до вищого ризику зниження когнітивних функцій і деменції в літньому віці. «Нас цікавило, чи можуть дієтичні підходи принести користь для когнітивного здоров'я, особливо в середньому віці», - каже професор Найман Хан, який очолював дослідження.

Авокадо багате на лютеїн - компонент, пов'язаний з когнітивними здібностями. Хоча переваги споживання авокадо вивчалися у літніх людей і дітей, раніше у жодному дослідженні не перевірявся його вплив на когнітивні функції дорослих з надмірною вагою або ожирінням.

Учасники експерименту з надмірною вагою або ожирінням були розбиті на дві групи. Одна отримувала одне свіже авокадо в день, а друга - ні. На початку і в кінці дослідження його учасники пройшли три когнітивних тести для вимірювання уваги і пам'яті.

Було виявлено, що ті , в чию дієту входило авокадо, поліпшили свої показники. Вони продемонстрували кращу здатність зберігати зосередженість на виконуваній задачі, незважаючи на відволікаючі фактори.

«Живильні речовини в авокадо чинять специфічний вплив на мозок. Цей плід містить велику кількість клітковини і мононенасичених жирів. Можливо, що не тільки лютеїн, а й інші поживні речовини відіграють роль в когнітивних ефектах», - розповів професор Хан.

Хоча це дослідження було зосереджене на авокадо, інші дієтичні джерела лютеїну, такі як зелені листові овочі і яйця, також мають потенційну користь для когнітивного здоров'я. Дослідження показує, що невеликі зміни в раціоні харчування можуть здійснювати відчутний вплив на роботу мозку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: PxHere
Переміщення диких тварин будуть моніторити через бездротові технології
1 хв на прочитання9 хвилин тому
ФОТО: ілюстративне / Вікіпедія
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитання3 години тому
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання4 години тому
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання5 годин тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання6 годин тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання6 годин тому