Догори
Дати відгук

Суп по-грецьки «Юварлакья», з’їдається із задоволенням

Варимо на повільному вогні

2 хв на прочитання22 Листопада 2022, 20:24
Поділитись:

Суп із фрикадельками по-грецьки “Юварлакья”.Такий суп відрізняється від звичайного супу з фрикадельками технологією приготування і, звичайно ж, смаком. Такий суп з’їдається завжди із задоволенням, приготуйте я впевнена і ваші рідні його оцінять.

Необхідні продукти:

  • вода – 2 л
  • морква – 1 шт
  • цибулина – 1 шт
  • сіль за смаком
  • зелень – за смаком
  • яйця – 2 шт
  • лимонний сік – 3-4 ст.л
  • борошно – 1 ст.л.

Для фрикадельок:

  • фарш – 500 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • рис – 100 г
  • цибулина – 1 шт
  • петрушка – до смаку
  • яйця – 1 шт
  • вода – 50-7 0мл

Як приготувати суп по-грецьки

І так приступаємо, м’ясо поріжемо і перекрутимо, можна взяти вже готовий фарш. Все на Ваш розсуд. Відміряємо 500 грам фаршу. 2 цибулини поріжемо дрібно і додамо до фаршу, тепер промиємо 100 г круглого рису і додамо у фарш, рис попередньо відварювати не потрібно.За бажанням можна порізати зелень петрушки і додати в фарш. Додаємо трохи більше половини чайної ложки солі, можна додати спеції за бажанням.

Для м’якості вливаємо приблизно 50-70 мл води, а щоб фрикадельки тримали форму, додаємо 1 яйце. Ще раз все добре вимішуємо та формуємо фрикадельки. Фарш берем по половині столової ложки, за вагою 20 грам. Моркву поріжемо кружечками, цибулину поріжемо дрібними кубиками.

Беремо каструлю, наливаю прямо в каструлю олію 2-3 ст. л., кладемо моркву обсмажуємо 2 хвилини і додаємо цибулю, смажимо ще 2 хвилини. Тепер вливаємо воду 2 літри, краще заливати гарячою водою, як закипить опускаємо фрикадельки. Закриваємо кришкою і варимо 30 хвилин до готовності фрикадельок.

Тепер підготуємо заправку. 2 яйця розділимо на білок та жовток. Яйця збиваємо окремо, жовтки окремо. Тепер до жовтків додаємо 3 ст. Л соку лимона, перемішуємо. І вливаємо до білків, ще раз все перемішуємо, додаємо 1 ст. л борошна і перемішуємо, щоб не було грудочок.

Як фрикадельки зваряться, беремо 2 половники бульйону і вливаємо до яєць, перемішуємо, а потім вливаємо в каструлю постійно помішуючи. Варимо на повільному вогні хвилини 2, посипаємо зеленню. Суп готовий.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Заволодіння землею Незаконна діяльність НАБУ
Заволодіння землею на 291 млн грн: НАБУ викрили міністра агрополітики та задіяних у схемі посадовців
2 хв на прочитання30 хвилин тому
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання11 годин тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитанняВчора
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитанняВчора
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитанняВчора
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитанняВчора
До Великоднього столу: соковитий салат із курячим філе
1 хв на прочитанняВчора
Що покласти у Великодній кошик та що краще лишити вдома: символізм продуктів, які несуть на освячення
4 хв на прочитанняВчора