Догори
Дати відгук

Суд зупинив роботу коксохіму, який труїв мешканців Харкова

Щоб поновити роботу, власник підприємства має отримати дозвіл на промислові викиди в атмосферу.

1 хв на прочитання11 Грудня 2020, 14:17
Автор фото: Skyline Walker Автор фото: Skyline Walker
Поділитись:

Харківський окружний адміністративний суд своїм рішенням тимчасово зупинив діяльність підприємства по виробництву коксу та кам’яновугільної смоли ТОВ “Коксовий завод “Новомет”. Про це стало відомо з особистої Facebook-сторінки голови ДЕІ Андрія Мальованого

Продовжити свою роботу "Новомет" зможе лише тоді, коли отримає дозвіл на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Втім, для того, аби дотриматися усіх технологічних вимог, які регулюють промислові викиди, власникам заводів найчастіше потрібно інвестувати в модернізацію виробництва. Більшість із них вже "затягнули" з цим, а тепер не мають змогу повноцінно оновити виробництво через спад прибутків, спровокований епідемією коронавірусу.

GreenPost слідкуватиме й далі, як розвиватиметься ситуація навколо "Новомета".

Нагадаємо, що мешканці першої української столиці почали скаржитися на ядучі викиди, через які неможливо дихати. ще влітку. На початку вересня на завод-отруювач наскочила перевірка ДЕІ. Але оштрафували власника підприємства на копійки - йшлося про 272 гривні. Це в той час, коли реальна вартість збитків сягнула 3,689 млн грн.

Як ми писали раніше, власники великих промислових підприємств через своє затягування з модернізацією обладнання з 1 січня 2021 року мають або зупинити свої заводи, або «домовлятися» з державою про відтермінування.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко