Догори
Дати відгук

Суд дозволив підняти танкер Delfi на поверхню

Судновласник програв справу.

1 хв на прочитання17 Серпня 2020, 16:08
Фото: facebook В.Криклія Фото: facebook В.Криклія
Поділитись:

17 серпня Господарський суд міста Києва відмовив судновласнику танкера Delfi, який вимагав заборонити підйом судна з Чорного моря. Інформація з'явилася у Єдиному реєстрі судових рішень.

Судновласник затонулого танкера позивався до одеської філії держпідприємства “Адміністрація морських портів України”. 

Він також вимагав заборонити будь-яким особам доступ до судна, укладання будь-яких договорів про закупівлю робіт на судні та демонтажу судна без згоди з судновласником.

Господарський суд Києва вирішив, що “Адміністрація морських портів України”  - це підприємство, єдиним засновником якого є Міністерство інфраструктури України. А, отже, процедура закупівлі послуг вказаним державним підприємством здійснюється від імені державного органу.

Нагадаємо, що судновласник Delfi повинен був підняти танкер до 1 квітня, але Генпрокуратура продовжила йому термін. Остання невдала спроба підняти танкер була у кінці липня, коли обірвалися троси. 

Танкер Delfi затонув біля пляжу в Одесі під час шторму в листопаді 2019 року. Delfi повільно дрейфував біля пляжу "Дельфін", поки не сів на мілину. Він перекинувся, судно затопило. У води Чорного моря вилилася нафта. 

Як ми писали, затонулий біля Одеси танкер "Делфі" буде піднімати ТОВ “Краншипп”, а заплатить за це приватна компанія “Бруклін-Київ”.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко