Догори
Дати відгук

Створено препарат, який є новим інструментом для профілактики ВІЛ-інфекцій

Приймається лише двічі на рік, на 100% ефективний у запобіганні поширенню ВІЛ.

1 хв на прочитання18 Липня 2024, 13:00
Створено препарат від ВІЛ який запобігає поширенню захворювання Створено препарат від ВІЛ який запобігає поширенню захворювання
Поділитись:

Розробка профілактичних засобів для доконтактної профілактики (PrEP) з прийомом один раз на день, таких як Truvada та Descovy, ознаменувала величезний прогрес у медицині ВІЛ. При прийомі за призначенням ВІЛ-негативною людиною PrEP знижує ризик зараження вірусом статевим шляхом приблизно на 99%.

Результати клінічних випробувань фази 3, проведених компанією Gilead Sciences, Inc., продемонстрували, що їх новий ін'єкційний препарат PrEP, який приймається лише двічі на рік, на 100% ефективний у запобіганні поширенню ВІЛ.

"При нульовій кількості випадків зараження та 100% ефективності ленакапавір, який приймається двічі на рік, продемонстрував свій потенціал як важливий новий інструмент для профілактики ВІЛ-інфекцій", - сказав Мердад Парсі, доктор медицини, доктор філософії, головний лікар Gilead Sciences. «Ми з нетерпінням чекаємо на додаткові результати від клінічної програми PURPOSE, що триває, і продовжуємо слідувати нашій меті — допомогти покласти край епідемії ВІЛ для всіх і скрізь».

Ленакапавір – це так званий інгібітор капсиду. У вірусі ВІЛ типу 1 (ВІЛ-1) капсид - це білкова оболонка, яка вміщує та захищає вірусний генетичний матеріал та має вирішальне значення для транспортування вірусу в клітину-хазяїна. Потрапивши всередину клітини-господаря, капсид скидається, і вірус починає копіювати себе. Ленакапавір не дає цьому статися.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost