Стратегії адаптації до зміни клімату презентували в Києві

1 хв на прочитання15 годин тому
ФОТО: Презентація стратегії адаптації до зміни клімату / Міндовкілля

Відновлення України має відбуватися з урахуванням кліматичних цілей та впровадженням заходів з адаптації до зміни клімату.

Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України з експертами проєкту APENA 3 та обласними департаментами екології презентували стратегії адаптації до зміни клімату для трьох пілотних областей. Плани змін розробили для Миколаївської, Львівської та Івано-Франківської областей.

Захід відкрила Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук. Розповіла, чому реакція на кліматичні виклики є такою важливою для держави.

«Кліматична політика, попри війну, залишається серед основних пріоритетів довкіллєвих реформ, а повоєнне відновлення України має відбуватися з урахуванням кліматичних цілей та впровадженням заходів з адаптації до зміни клімату. Цього року ми маємо чимало кліматичних досягнень – затверджену національну кліматичну Стратегію до 2035 року та план заходів до 2026 року, очікуємо ухвалення рамкового кліматичного закону. Адаптація також є однією із цілей Паризької кліматичної угоди, які Україна зобов’язалася виконувати. І ми раді, що українська делегація на кліматичному саміті COP29 в Баку зможе презентувати кліматичні стратегії, розроблені за підтримки проєкту APENA3», – зазначила Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Світлана Гринчук.

Експерти проєкту проахували необхідну кількість та вартість адаптаційних заходів для трьох пілотних областей. Це і системи раннього оповіщення, захисні інженерні споруди, системи зрошення та дренажу, розумні електромережі тощо. Загальна вартість 168 заходів з адаптації до зміни клімату для Львівщини – 273,7 млн євро, для Миколаївської області рекомендовано провести 171 захід вартістю 155,7 млн євро та для Івано-Франківщини потрібно 158 заходів вартістю 152,650 млн євро.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: