Догори
Дати відгук

Стовідсотково оцінити стан пацієнта телефоном неможливо — інфекціоніст

Хворі постійно накручують себе, видають другорядні скарги за важливі, а про дійсно небезпечні моменти не можуть чітко відповісти

1 хв на прочитання21 Листопада 2020, 14:14
Поділитись:

Ситуація з коронавірусом бажає бути кращою в Україні. Попри дефіцит кисню у лікарнях, малочисельність медперсоналу, критичн для вітчизняної медицини зростання випадків зараження, існує ще одна проблема, про яку майже не говорять. Це дистанційне консультування і лікування хворих у нинішніх умовах.

"Я особисто впевнений, і нехай мене зрозуміють, або пробачать за необережні слова, стверджую – дистанційне лікування скоро всіх нас зведе в могилу. Точніше не так. Не всіх. А дійсно важких і тих, хто потребує допомоги. Адже більшість здорового населення одужає від ковіду і так, без ліків. Для них це взагалі не є проблемою. Лише не треба заважати нормальній роботі імунітету", – зазначив на своїй сторінці в Facebook написав лікар-інфекціоніст Київської міської клінічної лікарні №4 Євген Дубровський.  

За його словами, стовідсотково впевнено оцінити стан пацієнта телефоном неможливо. Адже хворі постійно накручують себе, видають другорядні скарги за важливі, а про дійсно небезпечні моменти не можуть чітко відповісти. Лікарю на тому кінці дроту теж стає неспокійно.

Дубровський вважає, що  наразі "дистанційне лікування зазнає цілковитого краху". І розповів,  що втратив одну зі своїх пацієнток, яка два тижні лікувалася дистанційно, телефоном, а до лікарні потрапила у вкрай тяжкому стані. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.