Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Здоров'я
  • Столичні медики врятували хлопчика з Тернополя, якого підстрелили під час катання на санчатах (відео)

Столичні медики врятували хлопчика з Тернополя, якого підстрелили під час катання на санчатах (відео)

В дитину влучило 42 дробини

1 хв на прочитання26 Січня 2021, 20:18
В хлопчика влучило 42 дробини В хлопчика влучило 42 дробини
Поділитись:

Медики київського Охматдиту прооперували 11-річного Максима, який дістав численні вогнепальні поранення під час катання на санчатах у Тернополі. Повідомляє "ТСН".

За словами медиків, стан дитини вдалося стабілізувати. Напередодні школяра з реанімації перевели до палати інтенсивної терапії, а сьогодні вперше за всі дні хлопчик зміг стати на ноги.

«Багато цих дробинок знаходяться біля життєво важливих судин і біля спинного мозку. Жодна з них не призвела до важких наслідків», – говорить дитячий хірург Ванда Малінецька.

Окрім школяра від пострілу постраждала ще одна дитина – 8-річному хлопчику пробило щоку. Його вже теж прооперували.

Нагадаємо, трагедія сталася 21 січня, коли хлопчик разом зі своєю сестрою каталися на санчатах поблизу місцевої школи. Травми були схожі на опіки від петарди. Але згодом лікарі нарахували 42 дробини, деякі з них травмували внутрішні органи. Хлопця екстрено доправили до Києва, там його одразу ж прооперували.

Поліцейські провели розшукові дії та опитування мешканців багатоповерхівки, що розташована поруч з місцем події й в одній з квартир знайшли рушницю. Зброю вони вилучили та відправили на експертизу. Якщо вона підтвердить, що у дитину стріляли саме з цієї зброї, чоловіка власника рушниці затримають.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.