Догори
Дати відгук

Степанова звинуватили у смерті двох чоловіків

Зробив це політик Олег Ляшко під час прямого ефіру політичного ток-шоу.

2 хв на прочитання12 Лютого 2021, 23:06
Очільника МОЗ привселюдно звинуватили у смерті двох людей. Очільника МОЗ привселюдно звинуватили у смерті двох людей.
Поділитись:

Очільника  МОЗ Максима Степанова у прямому ефірі звинуватили у смерті двох чоловіків, які загинули від коронавірусу. Це стало відомо 12 лютого під час трансляції політичного ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера". 

Почалося все  того, що біля центрального мікрофона Максим Степанов загальними фразами похвалився успіхами у боротьбі із коронавірусом. 

Його перебив також запрошений до студії політик Олег Ляшко та звинуватив у смерті двох мешканців Чернігівської області. Йшлося про Ігоря Більшовця, який на початку січня потрапив до лікарні із лабораторно підтвердженим діагнозом коронавірус. 

Стан пацієнта швидко погіршився і рідні хворого - дружина Ольга Борисівна та рідна сестра - за словами Ляшка зв'язалися із ним із проханням допомогти. Ляшко відправив голосове повідомлення міністру охорони здоров'я Максиму Степанову на яке той, знову ж таки за словами спікера, не відповів вчасно. 

Також Ляшко показав скріншот на екрані мобільного та зачитав листування Більшовця з рідними. Чоловік у коротких повідомленнях у месенджері розповідав родині, що не може дихати. У нічний час йому не вистачає кисню, бо його часто віддають іншим пацієнтам. Згодом і сам Більшовець віддав свої години кисневої підтримки сусідові по палаті, який почувався значно гірше і вже майже не дихав самостійно.

В результаті обидва чоловіки померли у стаціонарі. Ляшко звинуватив Степанова у небажанні надати допомогу конкретно Ігореві Більшовцю та у розвалі медичної системи загалом.

Дискусія стала неконтрольованою і ведучий навіть був змушений оголосити рекламну паузу - адже всі запрошені в студії говорили одночасно й перекрикували один одного.

Після цього із заявою виступив Максим Степанов. Очільник МОЗ заявив, що Більшовець потрапив у лікарню вже у важкому стані й надії на його одужання фактично не було.

"Навіть не намагайтеся, навіть не спробуйте ще раз звинуватити мене у подібному!" - доволі агресивно звернувся він до свого опонента Ляшка. 

Нагадаємо, що днями Максим Степанов став фігурантом кримінального провадження. Національне антикорупційне бюро розпочало розслідування щодо можливих зловживань і махінацій МОЗ і його керівника під час закупки вакцини проти коронавірусу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Куряча печінка у сметані — надзвичайно простий рецепт
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання26 Квітня 2024
Гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
Нові можливості та фінансовий успіх: гороскоп на п'ятницю, 26 квітня
1 хв на прочитання3 години тому
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
У порт Великої Одеси зайшов “справжній” контейнеровоз з Китаю
1 хв на прочитання4 години тому
Українців закликають підвішувати паски до Великодня
2 хв на прочитання5 годин тому
Десятки підприємств України експортують молочні товари в ЄС, що свідчить про їх якість і безпечність - Висоцький
1 хв на прочитання6 годин тому
Чи потрібні електромобілям інші покришки?
4 хв на прочитання7 годин тому
БЕБ у Львові забезпечило відшкодування 5,2 млн грн завданих бюджету збитків через продаж харчових продуктів
1 хв на прочитання7 годин тому