Догори
Дати відгук

Степанов зробив гучну заяву про коронавірус

За словами міністра охорони здоров'я, Україні вдалося зупинити розповсюдження COVID-19.

1 хв на прочитання22 Січня 2021, 11:07
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Україні вдалося зупинити розповсюдження коронавірусної хвороби. Про це 22 січня на щоденному брифінгу заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

«У нас падає кількість людей, які захворіли і які щодня реєструються як такі, що захворіли на коронавірус. Ми досягли такої певної серйозної стабілізації в цих речах. Нам вдалося на початкових стадіях збити цю хвилю розповсюдження коронавірусу», — сказав Степанов.

За словами очільника МОЗ, на перемогу над COVID-19 вказує статистика. На ранок 22 січня в Україні менш як 19 тисяч пацієнтів з підтвердженим діагнозом або з підозрою на коронавірус перебувають у лікарнях. На початок грудня таких пацієнтів було приблизно 29 тисяч.

Проте раніше Максим Степанов часто демонстрував суспільству свою непослідовність у заявах про вплив карантинних обмежень на зменшення кількості хворих на ковід. Досить згадати «карантин вихідного дня», який за рекомендаціями МОЗ прем'єр-міністр запровадив восени 2020 року. Тоді Степанов спочатку відзвітував на брифінгу про позитивні результати, а згоден в ефірі кількох телеканалів обмовився, що обмеження не виправдали сподівань.

Як ми інформували раніше, цієї доби в Україні 5348 випадків COVID-19, найбільше — в Києві. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.