Догори
Дати відгук

Степанов розповів, як буде боротися з онкологією

Незабаром на розсуд громадськості винесуть проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року.

1 хв на прочитання21 Січня 2021, 11:30
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

У МОЗ будуть боротися з онкологічними захворюваннями за допомогою щеплень. Про це 21 січня на щоденному брифінгу повідомив очільник профільного міністерства Максим Степанов. 

«МОЗ за експертної підтримки спеціалістів галузі, ВООЗ, МАГАТЕ та пацієнтських організацій розробило проєкт Національної стратегії контролю онкологічних захворювань до 2030 року. Завдяки системному підходу МОЗ розраховує на суттєве зменшення смертності, спричиненої онкологічними захворюваннями», — сказав Степанов.

Для зменшення випадків захворювання на рак серед українців у профільному міністерстві планують імунізацію населення від канцерогенних вірусів і популяризацію здорового способу життя.

Також серед цілей антиканцерогенної кампанії — раннє виявлення онкологічних захворювань і забезпечення рівноправного доступу до якісних послуг із діагностики та лікування онкозахворювань. 

У документі прописали й необхідність психологічної підтримки та соціальної реабілітації пацієнтів онкологічного профілю. Йдеться, зокрема, й про паліативну допомогу онкохворим пацієнтам і підтримку їхніх доглядальників.

Нагадаємо, що в Україні виявили мільйон онкологічних хворих. І це тільки ті українці, які знають про свою недугу й стоять на офіційному медичному обліку.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.