Догори
Дати відгук

Степанов розповів, скільки машин швидкої допомоги отримають медики в цьому році

1 хв на прочитання01 Серпня 2020, 15:36
Поділитись:

 Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив про оновлення машин "швидкої допомоги" в Україні. Цього року закуплять 400 автомобілів "швидкої допомоги", а решта 1400 машин планують замінити до 2023 року.

За словами міністра, якого цитує  Цензор.НЕТ, через зношеність машин поки в норматив по часу приїзду укладається тільки 1/3 всіх викликів.

"6,9 млн українців щороку викликають екстрену медичну допомогу. У  цій службі працюють 40 тисяч медичних працівників. І наше завдання - зробити їхню роботу досить комфортною... Насамперед це підвищення заробітної плати, у них наразі вона є неприпустимо малою і не підвищувалася останні 30 років", - сказав Степанов.

Він наголосив, що, починаючи з 1 липня, за рішенням уряду їм збільшено фінансування на 40%, а з 1 вересня зросте заробітна плата у всіх медичних працівників, зокрема працівників екстреної медичної допомоги. 

Нагадаэмо, у Міністерстві охорони здоров’я продовжують втілювати в життя медичну реформу: пропонують розділити всі виклики “швидкої” на кілька категорій.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.