Догори
Дати відгук

Степанов розповів, чому лікарі не отримують коронавірусні доплати

За версією очільника профільного міністерства у всьому винні самі лікарні

1 хв на прочитання16 Жовтня 2020, 11:47
Фото: ZIK.ua Фото: ZIK.ua
Поділитись:

Кошти для медиків, які працюють з COVID-позитивними українцями, виділяються вчасно й у повному обсязі, а затримують їх самі медзаклади. Таку думку озвучив в ефірі “Права на владу” очільник МОЗ Максим Степанов

Міністр охорони здоров'я заявив, що надбавку у 300 відсотків отримують усі без виключення медики. Інша справа, що гроші, які виділяє профільне міністерство, часто осідають  на рахунках лікарень.

Степанов додав, що доплати здійснюються, виходячи з кількості бригад, тобто сам механізм виплати коштів виходить на кількість лікарів, які працюють з ковідними хворими.

З його твердженнями не погодився політик Юрій Луценко, який заявив, що у більшості обласних лікарень для лікарів іде похвилинна тарифікація. І медик, якій лікує пацієнта з коронавірусом, має стояти біля його ліжка заледве не з секундоміром, аби не втратити обіцяні законом доплати.

Як писав GreenPost раніше, медичні заклади, що надають спеціалізовану, високоспеціалізовану, паліативну допомогу, медичну реабілітацію та екстрену допомогу, отримають додаткове фінансування. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.