Догори
Дати відгук

Степанов різко відповів медсестрам, які скаржаться на порушення своїх прав

Міністр охорони здоров'я не бачить суттєвої проблеми в тому, що медсестер змушують визнавати, що їх інфікування коронавірусом не пов'язане з роботою

1 хв на прочитання18 Грудня 2020, 00:40
Фото: 24 канал Фото: 24 канал
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не бачить проблеми в тому, що медсестер, які перехворіли на коронавірус, змушують заявляти про те, що їх хвороба не пов'язана із професійною діяльністю. Про це голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко заявив в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу".

Почалося все з того, що володарка премії "Найкраща медична сестра 2020 року" Анелія Грецька розповіла, як усіма можливими шляхами намагається по лінії профспілки "вибити" для медсестер, які перехворіли на COVID, хоча б 2 тис. грн  грошової компенсації за лікування. Адже керівництво лікарень змушує медсестер писати заяви про те, що вони не пов'язують це захворювання зі своєю професією. 

Більше того, така процедура закріплена законодавчо у постанові Кабміну номер 337.

"Ми вже двічі запитували про це пана міністра. Він двічі нам пояснював, що там ніякої проблеми немає. Але якщо медсестри продовжують про це казати, мабуть, проблема є і треба ще раз запитати, але вже так, щоб відреагували", - сказав Корнієнко. 

Як ми писали раніше, найбільше медичні сестри потерпають через несприятливі умови праці, низькі зарплати та відсутність мотивації.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost