Догори
Дати відгук

Степанов особисто визнав, що лікарям не доплачують надбавки за коронавірусних пацієнтів

Нардеп Ірина Геращенко показала на камеру листа за підписом очільника МОЗ, де йдеться про доплати лікарям на рівні 50% замість обіцяних 300

2 хв на прочитання10 Грудня 2020, 23:19
Фото з відкритих джерел Фото з відкритих джерел
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов особисто визнав, що лікарі, які працюють із хворими на коронавірус пацієнтами, не отримують обіцяних надбавок до зарплати у 300%. Про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" заявила  співголова фракції "Європейська солідарність" Ірина Геращенко й додала, що має неспростовні докази своїм словам. 

"У мене є лист МОЗ за підписом Степанова, де він нарешті зізнається в тому, що українські лікарі не отримують надбавки у 300%. У цьому листі він свідчить про те, що лікарі отримують доплати до своїх 10 тисяч гривень на рівні 75-50%, а медсестри — на рівні 25%", - сказала Геращенко й показала на камеру папери.

Додала, що народні депутати в  останній сесійний тиждень мають в ультимативній формі прийняти вимогу до Уряду про сплату обіцяних і заборгованих медичному персоналу "коронавірусних" надбавок.

Геращенко відповів голова Комітету ВРУ з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. За його словами, основна проблема невиплати надбавок — це "пробуксування" на місцях. Радуцький навів у приклад випадок у Воловецький лікарні на Закарпатті, де призначені для доплат персоналу кошти "зависли" на рахунку закладу. Головний лікар медзакладу на запитання про невиплати пояснив, що, мовляв, "не знав, як цими грошима розпорядитися".

Голова  комітету також додав, що подібна ситуації була й в Одеській області. Її теж довелося врегульовувати в ручному режимі. 

Як ми інформували своїх читачів раніше, медикам Воловецької районної лікарні на Закарпатті три місяці не виплачували 300 відсотків надбавки за лікування коронавірусних хворих. Зрештою, людям увірвався терпець й вони записали відеозвернення та виклали його в соціальній мережі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Їжа легко»
Омлет із кукурудзою та зеленою цибулею — простий рецепт
1 хв на прочитання5 годин тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поєднання, яке може створити гармонійний образ, що привертає увагу та радує око: чудовий мікс для саду (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому
Добриво для кімнатних рослин Корисні поради
Вирощуємо комплексне добриво для всіх кімнатних рослин: хитрий метод
1 хв на прочитанняВчора
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Догляд за хаконехлоєю — це приємне та невимушене заняття (ФОТО)
1 хв на прочитанняВчора
Два роки довкіллєвих реформ в Україні: міністр про збитки природі, законопроекти, реформи та клімат
2 хв на прочитанняВчора
Мер столиці Колумбії запропонував парам приймати душ разом
3 хв на прочитанняВчора
На Прикарпатті судитимуть керівництво лісгоспу за незаконну вирубку лісу на 250 мільйонів гривень
1 хв на прочитанняВчора
Розпочалося будівництво двох нових енергоблоків за американською технологією: Хмельницька АЕС стане найпотужнішою в Європі
3 хв на прочитанняВчора