Догори
Дати відгук

Степанов обурився через інформацію про стан ліжок

Заявив, що йдеться про свідомі маніпуляції та фейки

1 хв на прочитання23 Листопада 2020, 10:48
Фото: Deutsche Welle Фото: Deutsche Welle
Поділитись:

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов назвав фейковою інформацію про кількість ліжок для хворих на коронавірус, яка розповсюджується у соціальних мережах та через ЗМІ. Про це він заявив 23 листопада під час відеозвернення до українців. 

“Дуже часто ви бачите у ЗМІ інформацію про стан наших ліжок, про їх кількість, яка не просто не відповідає дійсності, а є суто фейковою. У нас є проблеми в деяких регіонах -  місті Києві. Черкаській та Харківській області. Там ліжок із киснем недостатньо”, - сказав Степанов.

Також очільник профільного міністерства озвучив цифри. які назвав єдиною коректною інформацією про стан лікування хворих на COVID українців. 

За його словами, зараз підведеним киснем та кисневими концентраторами забезпечено 25 тис. 996 ліжок. Усього для пацієнтів із коронавірусом у вітчизняних стаціонарах розгорнуто 53 тис. 445 ліжок. Їх заповненість -52 відсотки, адже зараз на стаціонарному лікуванні перебувають 27 тис. 792 пацієнти, яким потрібна медична допомога у подоланні COVID-19.

Як ми писали раніше, Степанов назвав брехнею історію про COVIDго чоловіка, який ціною свого життя врятував сина. Послався на слова головного лікаря медичного закладу, в стінах якого ніби-то стався жахливий інцидент. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.