Догори
Дати відгук

Ставки на футбол і їх особливості

Головна причина популярності ставок на футбол випливає з популярності самого виду спорту

3 хв на прочитання21 Грудня 2022, 15:00
Поділитись:

Футбол – це не тільки найбільш популярний вид спорту в світі, а також беттінгова дисципліна номер один. Більше 50% всіх ставок у світі припадає саме на футбольні ігри. Ця статистика особливо актуальна для глобальних букмекерських контор як Паріматч.

Ставлять на футбол як з метою заробітку, так і просто заради задоволення. А для деяких футбольних фанатів розміщений прогноз в букмекерській конторі – це свого роду ритуал. Так чому ж ставки на футбол настільки популярні та привабливі? Відповідь на це питання – далі в матеріалі.

Основні переваги ставок на футбол

Головна причина популярності ставок на футбол випливає з популярності самого виду спорту. Це означає, що величезна кількість людей занурена в цей вид спорту і з радістю готова робити прогнози і можливо навіть матеріалізувати власні знання. Глобальність футболу дає й інші плюси:

  • Навіть новачки добре розуміють як працюють основні типи ставок.
  • Велика кількість статистики і супутньої інформації відносно команд, гравців, матчів.
  • Можливість слідкувати за трансляціями більшості офіційних турнірів.

Широка аудиторія футболу є базисом для великої кількості бетторів в букмекерських конторах. Своєю чергою велика кількість ставок на футбольні події породжує і ряд переваг ставок на цей вид спорту:

  • Високі ліміти по ставках. Так в Parimatch на основні результати топ-ігор часто поставити десятки й навіть сотні тисяч гривень.
  • Деталізована лінія подій. Гравцям цікаво ставити не тільки на результат чи на кількість забитих голів, а й навіть на статистику команд чи забиті голи окремими футболістами. 
  • Привабливі коефіцієнти. Букмекери конкурують один з одним за футбольних бетторів, тому рівень коефіцієнтів в цьому виді спорту традиційно один з найкращих.

Звичайно, є фактори, які при бажанні можна назвати й перевагою і мінусом футболу в розрізі ставок. Хтось вважає, що команда природа футболу – це плюс при прогнозуванні, а хтось навпаки – що мінус. Це саме стосується і невисокої результативності (якщо порівнювати з другими видами) і наявності нічиї як одного з трьох базових результатів. Тут багато що залежить від самого беттора.

Популярні типи ставок на футбол

Є різні способи класифікації типів і видів ставок на футбол. Якщо в якості класифікатора брати про час, то тут можна виділити лайв (по ходу гри) і прематч (до старту гри).

Прематч в свою чергу можна поділити на – матчеві ставки і так звані аутрайті (довгострокові парі). Наприклад, під ЧС-2022 букмекерська компанія Паріматч приймала парі як на окремі ігри турніру, так і на його підсумки. Причому довгострокові ставки можуть належати до подій досить віддаленого майбутнього. Уже зараз згаданий букмекер Parimatch приймає ставки на чемпіонат Європи 2024, хоча до турніру старту турніру ще півтора року.

Якщо ви шукаєте надійного букмекера, де можна в комфортному режимі розміщувати різні види футбольних ставок, зверніть увагу на Parimatch. Це компанія з міжнародною репутацією та однією з кращих футбольних ліній на ринку. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.