Догори
Дати відгук

Стартував Arnold Classic Europe: українські ветерани показують силу духу у Мадриді (ФОТО)

Фестиваль, заснований Арнольдом Шварцtнеггером, зібрав атлетів з усього світу, включаючи 50 українських захисників, що змагаються у ветеранських спортивних дисциплінах.

1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Міністерство у справах ветеранів України Фото: Міністерство у справах ветеранів України
Поділитись:

В Мадриді 11 жовтня стартував спортивний фестиваль Arnold Classic Europe, заснований Арнольдом Шварценеггером, який щороку збирає тисячі атлетів з понад 50 країн. В рамках заходу проходять змагання Strong Spirit's Games для ветеранів війни. Українську збірну складають 50 ветеранів та військовослужбовців, у тому числі ті, хто зазнав поранень та отримав інвалідність на службі.

Arnold Classic Europe | спортивні змагання Мадрид | українські ветерани |
Фото: Міністерство у справах ветеранів України

Ці ветерани змагаються в таких видах, як жим лежачи, вправи на айрбайку, веслування на тренажері Concept2 та ривок гирі, пристосовані під їхні категорії. До Мадрида їх супроводжують Руслана Величко-Трифонюк, заступниця міністра у справах ветеранів України, та Анастасія Галайко, голова відділу спорту ветеранів війни.

За словами Руслани Величко-Трифонюк, ці змагання символізують не лише спортивні досягнення, але й силу духу, боротьбу за повернення до життя. Наші захисники, завдяки своїй мужності, щодня надихають нас на власні досягнення і показують приклад справжньої відваги. Вона підкреслила значення їхньої участі та бажання відчути повернення до звичного життя.

Arnold Classic Europe | спортивні змагання Мадрид | українські ветерани |
Фото: Міністерство у справах ветеранів України

Проект "Розвиток спорту для ветеранів" реалізований Міністерством у справах ветеранів у контексті Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору, започаткованої Оленою Зеленською.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.