Про те, що морська риба дуже корисна для нашого організму знає багато хто, але про те, який вид риби потрібно ввести в раціон жінкам старше 50 років і пенсіонеркам, відомо не всім.
Медики прояснили ситуацію. Було встановлено, що жіночому організму в цьому віці не вистачає вітаміну D, який є у скумбрії.
Також ця риба забезпечує надходження кальцію в кістки, попереджаючи їхню ламкість. А ще елементи, які містяться в рибі, перешкоджають утворенню раку молочної залози.
Є в скумбрії і достатньо вітаміну B12. Останній виконує найважливішу функцію у процесі кровотворення, вироблення травних ферментів, регулювання гормональних функцій та обміну речовин.
М’ясо скумбрії швидко насичує наш організм, а це означає, що за допомогою скумбрії можна контролювати свою вагу, і при цьому не набирати зайвих кілограмів.
Не можна не згадати і про корисний холестерин, який є у скумбрії, він відповідає за очищення судин, а також фтор, фосфор, жирні кислоти омега-3, хром, натрій та йод.
Якщо періодично вживати м’ясо скумбрії, це добре позначиться на мозковому кровообігу, сприяючи поліпшенню пам’яті, позбавить спазмів, головних болів і суглобах і навіть знизить рівень цукру в крові.
Для збереження жіночого здоров’я найкраще підходить атлантична скумбрія.