Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Еко
  • Вода
  • Стало відомо, коли будуть завершені роботи з прокладання магістральних водогонів на Дніпропетровщині

Стало відомо, коли будуть завершені роботи з прокладання магістральних водогонів на Дніпропетровщині

Це три ланки загальною протяжністю понад 144 км.

2 хв на прочитання12 Липня 2023, 15:13
Поділитись:

Днями під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля відбулася нарада щодо реалізації проектів із забезпечення водопостачання населених пунктів, які постраждали внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС. Про це йдеться у пресрелізі Кабміну.

Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков поінформував щодо вжитих заходів  і виділених коштів на забезпечення водою населення південних областей.

Зокрема, розпочалося прокладання магістральних водогонів на Дніпропетровщині. Це три ланки загальною протяжністю понад 144 км. До осені роботи мають бути завершені. Завдяки цим проектам Кривий Ріг, Марганець, Нікополь будуть із водою.

Крім того, у місті Покров проклали водогін та відновили централізовану подачу води. Частково централізоване постачання відновлене в Нікополі, а також у семи громадах Криворізького району.

«Підрив росіянами греблі Каховської ГЕС поставив під загрозу водопостачання для сотень тисяч людей та декількох українських регіонів. Працюємо спільно з громадами та місцевою владою над вирішенням цих проблем. Строки виконавцям поставили максимально стислі. Загалом Уряд виділив на ці роботи 1,5 млрд грн. Своєчасна допомога держави дозволяє будувати швидко та якісно», — зазначив Прем’єр-міністр.

Крім того, для здійснення заходів щодо забезпечення транспортування питної води для потреб регіонів було виділено понад 845 млн гривень, з них:

  • Дніпропетровській ОВА — 159,7 млн гривень;
  • Запорізькій ОВА — 26,3 млн гривень;
  • Миколаївській ОВА — 274,6 млн гривень;
  • Херсонській ОВА — 384,5 млн гривень.

Водночас як зауважив Денис Шмигаль, кошти розпорядниками не використовувалися.

Глава Уряду заслухав голів ОВА щодо поточного стану забезпечення населення водопостачанням та проблематики з освоєнням виділених коштів. Він також підкреслив, що Уряд зі свого боку готовий всебічно сприяти й допомагати областям, аби пришвидшити реалізацію проектів із забезпечення людей водою.

У нараді взяли участь Віце-прем’єр-міністр з відновлення — Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков, Міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець, Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, голова Державного агентства з відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак, очільник Запорізької ОВА Юрій Малашко, керівник Миколаївської ОВА Віталій Кім та голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.