Стало відомо, де в Україні найбільше підтримують “зелені тарифи”

1 хв на прочитання06 Серпня 2020, 12:53
Фото: pixabay.com

Платити більше за “чисту” енергію готові мешканці столиці

Найбільше перехід на відновлювані джерела енергії підтримують у Києві, а противляться “зеленим тарифам” у південних та східних областях України. Про це свідчать результати досліджень, які на замовлення Держстату провів USAID Проєкт енергетичної безпеки.

Найбільше готові підтримувати “чисту” енергетику в столиці. У Києві схвально про “зелені тарифи” відгукнулося 14%  опитуваних. У північних та західних регіонах ВДЕ готові користуватися 9% респондентів. У центральних областях - 8% опитуваних.

Найменше готові платити за екологічну енергію у південних та центральних регіонах України - лише 3%. І це попри те, що найбільше сонячних та вітрових електростанцій, що працюють за «зеленим» тарифом, знаходиться саме в південних та східних регіонах країни.

Тим часом, як повідомляв GreenPost, голова правління компанії ДТЕК Максим Тімченко під час виступу на "Енергетичному форумі 2020" підтримав "зелену" трансформацію, але вважає, що без рішучих кроків та інвестицій в розмірі близько 4 млрд євро на рік вона не реальна. 

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: